IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-икономичните автомобили

Британската класация е според резултатите от тестове в реални условия на пътя

Най-икономичните автомобили

Притиснати от по-строги изисквания автомобилните компании произвеждат все по-икономични модели. Британски експерти направиха класация на 5-те най-икономични автомобила, която се базира на проверка в реални условия на пътя, а не според данните, обявени от производителите.

Най-икономичните автомобили

Първа позиция заема френският Peugeot 208, оборудван с 1.6-литров дизелов двигател BlueHDI. Автомобилът успява да запише рекорд по време на тестовете и с пълен резервоар (43 литра) изминава 2150 км. Това прави средно към 2 литра на 100 км.

Най-икономичните автомобили

На второ място в класацията британските експерти класират Vouxhall Corsa с 1,3-литров дизелов двигател CDTI EcoFlex. Бюджетният вариант "гълта" едва 2,6 литра на 100 км.

Най-икономичните автомобили

Трета позиция се заема от KIA Rio. Версията с 3-цилиндров двигател с обем от 1,1 л харчи 2,7 литра на 100 км в смесен цикъл.

Най-икономичните автомобили

На четвърто място се оказва чешката Skoda Fabia с 1,2-литров турбодизел. Въпреки че той има малка мощност, феновете оценяват автомобила за ниския расход на гориво - 3,4 литра на 100 км.

Най-икономичните автомобили

Топ 5 в класацията затваря друг френски автомобил - Peugeot 308 със същия двигател като на Peugeot 208, но който има по-големи габарити и тегло. Той харчи 3,5 литра дизелово гориво на 100 км.

Снимки: Производителите

0 от 500
  • #2
    33 rate up comment 10 rate down comment
    Кико ( преди 5 години )
    Според мен този разход може да се постигне само при икономичен стил на шофиране и пак ми се струва нереално нисък. Някъде по линията има грешка!Оттук и основната теза на статията е в противоречие с реалността. Ако бяха започнали с разход от 3.5 литра нагоре можеше и да повярвам, но тези 2 литра за първенеца ми се струват илюзорни.
  • #1
    19 rate up comment 17 rate down comment
    de ( преди 5 години )
    Икономични, ама дизели... дизели, ама икономични.Шегата на страна - тези сигурно нямат много душа да изпредварват.. за мен тази икономия не си заслужава.