IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Властите в Германия хванаха Daimler с 5 незаконни устройства

Софтуерът за свалянe на емисиите е поставен на милион дизелови коли със стандарт Евро-6

Властите в Германия хванаха Daimler с 5 незаконни устройства

Германският орган за контрол на превозните средства KBA е открил 5 незаконни устройства за манипулиране на дизелови двигатели на концерна Daimler, съобщава вестник Bild am Sonntag.

Властите в Германия хванаха Daimler с 5 незаконни устройства

Властите твърдят, че устройства, които снижават вредните емисии, са поставени предимно на дизелови двигатели, отговарящи на стандарт Евро-6. Според доклада на KBA, засегнати автомобили са около милион.

„Сътрудничим напълно властите – както на KBA, така и на Министерството на транспорта. Не сме съгласни с позицията, че сме нарушили правилата”, бе единственият коментар от страна на Daimler.

Преди година от KBA обявиха, че 1,6-литровият дизелов мотор, поставян на вана Mercedes-Benz Vito е оборудван с такова устройва и нареди на концерна да прибере автомобила в сервизните си центрове на препрограмиране на дизеловите двигатели.

От изданието допълват, че изпълнителният директор на Daimler – Дитер Цетше, през тази седвица ще има среща с министъра на транспорта на Германия – Андреас Шойер, за да обсъдят проблема.

Снимка: Daimler
 

Тагове: daimler
0 от 500
  • #4
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "Mercedes-Benz Vito е оборудван с такова устройва"ГрОмотен сте господин редактор !
  • #3
    30 rate up comment 21 rate down comment
    Fakt! ( преди 5 години )
    Немците лъжат само а и са единствените дето бухат софуер за да мамят.Едно клио 1.2 колко да замърсява в сравнение с 5 литров немски кошник *** мноу бегал.Закривай!
  • #2
    52 rate up comment 16 rate down comment
    всички лъжат до един ( преди 5 години )
    няма значение дали е немска, френска италианка, японка или китайска !всички лъжат до един - всички !нормите евро 5 и 6 са недостижими в реални условия ! ФАКТ !!!
  • #1
    42 rate up comment 29 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Оуууу неможе да бъде !!! Германец да лъже?!? Невиждано, нечувано !!!Дали ще ги накарат да изтеглят продукцията си от европейския съюз, както навремето постъпиха за други проблеми с едни "чужди" френски и италиански марки???Аууу "сакън" ( на турски, за да може и немците да разберат коментара ). Сакън, че ЕС мнооого бил зависел от Германия и баш ми ти тия лъжци.Май лудия чичо Тръмп, ще се окаже много прав за някой неща свързани с ЕС, А?