IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Властите в Германия хванаха Daimler с 5 незаконни устройства

Софтуерът за свалянe на емисиите е поставен на милион дизелови коли със стандарт Евро-6

Властите в Германия хванаха Daimler с 5 незаконни устройства

Германският орган за контрол на превозните средства KBA е открил 5 незаконни устройства за манипулиране на дизелови двигатели на концерна Daimler, съобщава вестник Bild am Sonntag.

Властите в Германия хванаха Daimler с 5 незаконни устройства

Властите твърдят, че устройства, които снижават вредните емисии, са поставени предимно на дизелови двигатели, отговарящи на стандарт Евро-6. Според доклада на KBA, засегнати автомобили са около милион.

„Сътрудничим напълно властите – както на KBA, така и на Министерството на транспорта. Не сме съгласни с позицията, че сме нарушили правилата”, бе единственият коментар от страна на Daimler.

Преди година от KBA обявиха, че 1,6-литровият дизелов мотор, поставян на вана Mercedes-Benz Vito е оборудван с такова устройва и нареди на концерна да прибере автомобила в сервизните си центрове на препрограмиране на дизеловите двигатели.

От изданието допълват, че изпълнителният директор на Daimler – Дитер Цетше, през тази седвица ще има среща с министъра на транспорта на Германия – Андреас Шойер, за да обсъдят проблема.

Снимка: Daimler
 

Тагове: daimler
0 от 500
  • #14
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    и в таа статия отново се доказа колко може да се увредиш от ползване на рено! В случая даже и с моторчета на рено....
  • #13
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хахаха те се борели??? След доказаните манипулации на ваг в европа и германия какво ги накараха да направят??? НИЩО!!! ВАДИХА 100 компромата против фиат, рено и т. Н. Които се доказаха грешни, а техните не ги пипат? Шкода vw, и ауди да са изтегляли коли в европа? НЕ. Немци и достойнство са две несъвместими думи.
  • #12
    11 rate up comment 7 rate down comment
    SQT ( преди 5 години )
    Достойно. Самите немци се борят с измамате в собствената си страна, каквото и да им струва."Германският орган за контрол на превозните средства KBA е открил ..."
  • #11
    11 rate up comment 8 rate down comment
    ФАКТ!!!!! ( преди 5 години )
    Браво пич точ така при Рено отговаря а при вурстовете не.Смърт на немските св.не!
  • #10
    13 rate up comment 15 rate down comment
    ВъПрост ( преди 5 години )
    Ми туй моторче произхождащо от рено, цапало повече от теа на Мерц с 2-3 пъти по-голяма кубатура!Та от Мерц са се опитали да го адаптират към що-годе некви норми, ама нали е от рено - НЕ става за нищо!Та ся Мерц да си земе поуката - вече нищо от рено!!
  • #9
    16 rate up comment 13 rate down comment
    въпрос ( преди 5 години )
    Каква вина има двигателя на Рено , че тия от Мерседес са го препограмирали софтуерно , за да се правят на велики !
  • #8
    22 rate up comment 9 rate down comment
    Fakt!!-тически ... ( преди 5 години )
    въпросното моторче от 1.6 произхожда от рено! Мерцедес просто не произвежда подобни малолитражки.
  • #7
    19 rate up comment 6 rate down comment
    кравата Пенка ( преди 5 години )
    Когато се поставят нереални законови норми , това ще последва ! Ще лъжат и мажат , защото няма как да се постигнат тези параметри , ама никак и ще трябва да затварят фабриката !
  • #6
    24 rate up comment 15 rate down comment
    Констатация ( преди 5 години )
    Няма по-долно,мръсно,подло и лъжливо животно от немеца!Те са *** и им се възхищават само полуидиотите,не за друго ,а защото са прости!Немски автомобил си взимат само доказани технически неграмотнци и явни ***!
  • #5
    32 rate up comment 12 rate down comment
    са ( преди 5 години )
    Абе решението е едно и е много просто!Печката остава само за транспортни,селскостопански и индустриални нужди,и всичко ще се нареди!!И без това дизела е смотана,скъпа и ненужна история!!