IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобилът на Porsche ще се казва Taycan

Германският съперник на Tesla Model S излиза на пазара догодина

Електромобилът на Porsche ще се казва Taycan

Серийната версия на Porsche Mission E ще носи името Taycan, официално съобщи германската компания. Дългоочакваният германски съперник на Tesla Model S първо се появи като концептуален модел във Франкфурт през 2015 година, а след това дойде и потвърждението, че ще стигне до серийно производство.

Porsche Mission E става Taycan

Премиерата на Taycan ще е през 2019 година, а името беше съобщено от главния изпълнителен директор на компанията Оливер Блуме на събитие, посветено на 70-ата годишнина на марката.

По-рано тази година Porsche показа в Женева втори електрически концепт – Cross Turismo. Електромобилът е с размерите на Macan и се очаква да излезе на пазара през 2020 година, като ще е пряк съперник на електрическия SUV на Jaguar – I-Pace.

Porsche Mission E става Taycan

Taycan ще излезе на пазара, изграден върху изцяло нова платформа за електрически модели, като шасито е тип „скейтборд”, т.е също като при Tesla Model S батериите са разположени под пода на колата.

Конструкторите на Porsche са разположили по един електромотор на всеки мост, като общата им мощност е 600 конски сили. Предполага се, че пробегът с едно зареждане ще е около 500 километра, а ускорението от 0 до 100 км/ч ще е под 3,5 секунди, според очакванията в Porsche.

0 от 500
  • #2
    14 rate up comment 12 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    Ще излезне вдругиден по пладне у Рощок ще му е премиерата в централния магазин отлево до пощата.
  • #1
    13 rate up comment 18 rate down comment
    Честито ( преди 5 години )
    Честито на всички облъчени фенове !!!Това беше финала за Тесла !!!Сега вече истинските играчи навлизат и познайте чия кола ще е по-качествена и дали ще има проблеми със сроковете за доставка.