IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск обеща още по-безумна Tesla Roadster

Версията Space X ще има по-добри характеристики дори от най-бързите бензинови спортни коли

Мъск обеща още по-безумна Tesla Roadster

Шефът на Tesla - Илон Мъск, обеща да направи бъдещия спортен модел на марката - Roadster,  още по-бърз. От думите му става ясно, че колата ще получи допълнителен пакет SpaceX (така се казва аерокосмическата компания на Мъск),  който ще подобри характеристиките на електромобила.

Мъск обеща още по-безумна Tesla Roadster

"Това, което ви показахме по-рано, беше само базовата версия на Roadster. Подготвяме цял комплекс от допълнителни опции под името Space X, които са направо безумие. Целта ни е с тях Roadter да изпревари по всички възможни показатели дори бензиновите спортни коли, които според мнозина са най-впечатляващото нещо на пазара", обясни Мъск, цитиран от Сarscoops.



Новата Tesla Roadster беше показана през ноември миналата година. Автомобилът получи 3 електромотора, чийто максимален въртящ момент е 10 000 Нм, както и комплект батерии с капацитет 250 кВт/ч. От компанията твърдят, че колата ще ускорява от 0 до 96 км/ч (60 мили) за 1,9 секунди,  като пробегът с едно зареждане ще достига 992 км.

Мъск обеща още по-безумна Tesla Roadster

Серийната версия на роудстъра ще излезе не по-рано от 2020 г. Машината ще струва около 200 000 долара, като заявки за нея вече се приемат. Предлатата е 50 000 долара.

Снимки и видео: Tesla Motor

 

 

 
Тагове: tesla roadster space x
0 от 500
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 5 години )
    Като абстрактна промишлена форма това стои доста впечатляващо, пък и е твърде изчистено и дори красиво. След прочитане на материала в мен остана един послевкус за смахнатост. Разтревожих се, поради причина че ако изборът трябва да е между мен и Тесла, очевидно смахнатият съм аз. После прочетох отново и с въздишка на облекчение открих в текста, че самият Мъск определя ъпгрейда като безумие :)
  • #2
    12 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 5 години )
    Ускорение до 100 км/ч за 0,1 сек...и шофьора припаднал :D
  • #1
    9 rate up comment 19 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    По безумна от него ли :Dднеска пак е ползвал нещо бяло