IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen отново показва мощта на дизела (ВИДЕО)

Пикапът Amarok изтегли тежък травмай по улиците на Дебрецен

Volkswagen отново показва мощта на дизела  (ВИДЕО)

Унгарското подразделение на Volkswagen публикува видео, в което дизеловият пикап Amarok тегли на буксир травмай. Експериментът е проведен през нощта по улиците на Дечрецен – втория по големи трад в Унгария след Будапеща.



Под капака на участвалия в снимките пикап е поставен 3,0-литров дизелов мотор с мощност 258 к.с. и 580 Нм. От компанията твърдят, че по време на експеримента машината е изтеглила 5 вагона, тежащи общо 49 тона.

С подобно постижение Amarok няма как да кандидатства за рекордите Гинес, но появата на подобно видео в момент, в който дизелът е подложен на жестоки атаки в Европа, е доста любопитна. В някои градове на Германия – като Хамбург, например, вече не се допускат дизелови коли. Очаква се подобни забрани до 2025 г. да влязат и в други държави от ЕС – Франция, Испания и Гърция.

Все пак трябва да се отбележи, че основните пазари на Amarok са предимно държави, далеч от Европа. Пикапът е най-търсен в Аржентина, Бразилия, Мексико и ЮАР.

Снимка и видео: Volkswagen

Тагове: volkswagen amarok
0 от 500