IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственици на Bentley Bentayga сe оплакват от проблеми с електрическите системи

Компанията-производител отказва да коментира твърденията на клиентите

Собственици на Bentley Bentayga сe оплакват от проблеми с електрическите системи

Високата цена  и принадлежността на даден автомобил към премиум-сегмента съвсем не гарантира идеално обслужване и решаване на всички проблеми. Доказателство за това са собственици Bentley Bentayga, които се оплакаха от дефекти в електрическата система на техните автомобили. От компанията-производител отказват всякакъв коментар по въпроса.

Собственици на Bentley Bentayga сe оплакват от проблеми с електрическите системи

Историята започва с оплакване на полска собственичка на кросоувъра. Тя купува колата през май 2017 г. с тунинг-пакет на Mansory, като доработките са само външни. Само няколко месеца по-късно започват и проблемите, като основният е изключване на двигателя по време на движение. Освен това компютърът показва грешка в повечето основни системи на автомобила – ESC, системата за контрол на мъртвите зони, адаптивния круиз-контрол, адаптивното окачване и др. Отказват да работят дори подгряването на седалките и ръчната спирачка.

Проблемът се появява 3 пъти, преди колата да достигне 10 000 км пробег. В крайна сметка през периода май 2017 – март 2018 г. автомобилът влиза 8 пъти в сервиз на дилър на Bentley, където прекарва общо 92 дни. За този период специалистите така и не успяват да установят проблема и съответно да го отстранят. В крайна сметка от представителството на Bentley отказват ремонт на кросоувъра – както по гаранция, така и за сметка на жената.

Собственици на Bentley Bentayga сe оплакват от проблеми с електрическите системи

Разочарована от подобно отношение, полякината започва да търси решение и се оказва, че още няколко собственици на Bentayga са изпаднали в подобно положение. При тях обаче проблемите също са свързани с електрическите системи на кросоувъра. Жената се обръща към медиите, откъдето изпращат официално запитване до главния офис на Bentley във Великобритания. От компанията обаче категорично отказват всякакъв коментар.

Снимки: Kupnews

Тагове: bentley bentayga
0 от 500
  • #8
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Смехурко ( преди 5 години )
    Ето така Фолк с Ваген се бори с екологията и глобалното затопляне. Браво на тях! Колата ти гасне и ти не само не замърсяваш, но и пари пестиш от гориво. Невероятни са признавам. преди години измислиха двигател, трансмисия, окачване, електроника, турбо и всичко каквото се сетиш да ти е консуматив, а сега са измислили нещо и за екологията.Респект!
  • #7
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Новите модели на VW гаснат в движение, за да пестят гориво. Нейният модел е видял от по-новите и решил да имитира.
  • #6
    20 rate up comment 8 rate down comment
    До долния ( преди 5 години )
    Реално даже, проблем няма. Изгаснала била колицата 3 пъти в движение за 10000 км, ми все едно нищо не е станало. То все пак е цяло чудо, че този маскиран туарег е палил в продължение на 10000 км, направо рекорд някакъв си е това.
  • #5
    16 rate up comment 7 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Да си купи Туарег. Ще получим същото за по-малко пари ...
  • #4
    11 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тя лъже. Иска пари. Затова го правиНевъзможно е да купиш най елитната марка и да имаш проблеми
  • #3
    17 rate up comment 6 rate down comment
    de ( преди 5 години )
    надали некой го е*e за собствениците на тези бентлита, *** кво пък.. друго е да знаеш че гроздето понякога е кисело въпреки че не го достигаш :)
  • #2
    30 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Аз не мога да разбера какво очакват тези хора като си купят нещо от Фолксваген?Другия път още повече пари да се изръси за маскиран Фолксваген.
  • #1
    20 rate up comment 8 rate down comment
    До долния ( преди 5 години )
    Еми то си го пише в името, Бентли Тояга, тая какво очаква всичко да работи ли? Хахаха