IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo официално скъса с дизела

Новото S60 е първият модел на шведите, които няма да получи такъв двигател

Volvo официално скъса с дизела

Още преди време Volvo обяви, че няма да разработва нови дизелови двигатели. Последните модели на шведите обаче получиха модификации с такъв мотор, но и това вече се промени. От компанията обявиха, че новото S60, чиято премиера ще се състои по-късно тази година, ще бъде първият модел в историята на марката, който няма да получи дизел.

Volvo официално скъса с дизела

„Бъдещето ни е електрическо и ние няма да разработваме нови дизелови мотори. Постепенно ще преустановим производството на двигатели с вътрешно горене, като от 2019 г. всички нова модели на Volvo ще бъдат налични само с хибридна технология - Mild или Plug-in Hybrid, или с изцяло електрически двигатели”, заяви президентът на Volvo Cars Хакан Самуелсон.

Според боса на шведския производител, новото Volvo S60 е първата стъпка към мащабната електрификация на автомобилите си, която компанията стартира. Целта на производителя е половината от продажбите през 2025 г. да бъде от електрически коли.

Новото Volvo S60 е базирано на платформата Scalable Product Architecture (SPA), която е собствена разработка на шведската компания и е в основата и на останалите премиум модели от серията 90 и 60 на производителя. Първоначално то ще се предлага с богата гама 4-цилиндрови бензинови Drive-E двигатели, както и с две Plug-in Hybrid (зареждащи се хибриди) версии. Модификациите с Mild Hybrid (мек хибрид) ще бъдат представени през следващата година.

Производството на новото Volvo S60 ще започне тази есен в изцяло новия завод на Volvo край американския град Чарлстън, Южна Каролина. Предприятието ще бъде единственият производствен център за модела, като там ще се сглобяват и колите, предвидени за останалите пазари.

Снимка: Volvo

Тагове: volvo s60
0 от 500