IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

DS пуска конкурент на BMW 5-Series и Audi A6

Новият флагман на французите излиза по случай 65-годишния юбилей на Citroen DS

DS пуска конкурент на BMW 5-Series и Audi A6

Френската премиум марка DS Automobiles, която е под контрола на групировката PSA, се подготвя да пусне нов флагман. Автомобилът вероятно ще се появи през 2020 г. по случай 65-годишния юбилей на оригиналния Citroen DS, съобщава Auto Express.

DS пуска конкурент на BMW 5-Series и Audi A6

Източник от компанията посочва пред сайта, че моделът ще бъде наречен DS 8. той ще стане конкурент на пазара на BMW 5-Series и Audi A6. Ръководството на френската марка вече има представа за външния вид на автомобила и смята, че той "изглежда потресаващо", твърди източникът.

DS пуска конкурент на BMW 5-Series и Audi A6

Можете да се очаква, че моделът ще комбинира в себе си чертите на кросоувъра DS 7 Crossback и прототипа Citroen Numero 9. От концепта той ще вземе формата на фастбек. Флагманът на DS ще легне на модулното шаси EMP2, върху което бяха построени последните модели на Peugeot. Той ще получи бензинови двигатели PureTech и дизелови BlueHDi. Освен това може да се появи и хибридна модификация с технологията Е-Tense от DS 7 Crossback.

DS пуска конкурент на BMW 5-Series и Audi A6

В момента моделната гама на френската марка се оглавява от кросоувъра DS 7 Crossback. Автомобилът предлага избор от 6 бензинови и дизелови двигатели с мощност от 130 до 230 коня. Освен това има и вариант с хибридна система с мощност 300 к.с., която се състои от бензинов двигател, развиващ 200 коня, и два 80-киловатови електромотора.

Снимки: DS Automobiles

0 от 500