IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

50 долара глоба за 10 секунди неправилно спиране

Шофьори пропищяха от новите "умни" камери в Москва

50 долара глоба за 10 секунди неправилно спиране

Руските шофьори вече имат нов повод да плащат солени глоби за неспазване на правилата за движение в Москва. Властите в столицата монтираха 100 "умни" камери на ключови места в града, които глобяват само за 10 сек спиране на непозволено място, съобщиха местните медии.

50 долара глоба за 10 секунди неправилно спиране в Москва

Камерите могат да се въртят и също така фиксират автомобил в нарушение на разстояние 35 м. Те предизвикаха много отрицателни емоции сред повечето шофьори в Москва, според които решението да бъдат монтирани води до некомфортни условия на пътя. Московчани се оплакват, че са 10 сек няма начин пътник да слезе от автомобила, особено ако става дума за пенсионер.

50 долара глоба за 10 секунди неправилно спиране в Москва

Засега полицията отчита, че най-много глоби са платени от таксиметрови шофьори, които качват пътници в обсега на действие на камерите. Властите обясняват, че били принудени да монтират устройствата заради нарастналия брой на московчани, които спират на забранените места "само за пет минутки". Ако на пътя няма задръстване, камерата отчита 10 сек от спирането на колата и няколко дни по-късно шофьорът получава "честитка" за 3000 рубли (почти 50 долара).

0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    до долния ( преди 5 години )
    "Нашата "милиция" е толкова обвързана с рушветите.."Е да ама под другата статия дето КАТ слагат еди клко си нови камери - всеки плюе :Dна българина е трудно да се угоди.
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Нашата "милиция" е толкова обвързана с рушветите, че никога няма да сложи такива камери, защото няма да може да "пуска" срещу някой лев такива нарушители.Иначе от поне 10-20 години го има в европа.
  • #4
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    българските автолюбители неутрализират камерата с кирка по цивилизованите с бурканче свинска мас за християните упаковка грес за мюсюлманите и проблема с видеозаснемането е решен
  • #3
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Заради задължителните видео регистратори и качването на много от записите в нета, оставаме с впечетление, че руските улици са като дивия запад. Всъщност не е точно така. Във фирмата в която работя има не малко руснаци и те казват, че в Москва и Петербург трафика и културата на шофьорите не са по-зле от тези в София. Дори там глупостите и наглостите се правят почти изцяло от скъпи коли, както беше тук преди години. Сега всеки псевдо състезател тук смята, че трябва да е първи на светофара
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    de ( преди 5 години )
    евала - неочаквано добро решение от Русия.Имаха едни СтопХам - може да проверите в нета за тях - много добри. Но това е по-ефективно.
  • #1
    25 rate up comment 3 rate down comment
    младен ( преди 5 години )
    Ах дано и тука така скоро да плеснат такива. Тия "само за малко съм" пък блокирал цялата улица са точно за такива камери.