IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota готви новото поколение на Avensis

Известни са амбициите на Toyota в мениджърския клас. Сега фирмата иска да удържи и дори да засили позициите си там с новата Toyota Avensis.

Toyota готви новото поколение на Avensis
Първите снимки на новото поколение на Avensis бяха направени в края на миналата седмица. С неговата поява в средния клас ще стане наистина горещо. Ford вече жъне успехи с Mondeo, на пазара излиза и новата Mazdа 6, Honda обновява Accord, a Opel готви удар с новата Insigniа. 


Обновената Toyota Avensis трябва да се появи на пазара през 2009 г., първо като версия седан, после като комби, а вече се знае, че ще има и други версии на каросерията, като Avensis Verso например. 

От първите неофициални снимки по време на тестове не може да се каже много, но все пак личи, че дизайнът е в спортен стил, с високо разположена странична линия на стъклата, нещо което първо видяхме при BMW, a наскоро и при новата Mazda6. 


Фаровете ще са удължени доста в страни, както е сега при Auris. От Toyota съобщават, че и в интериора ще има някои общи неща с Auris, като най-вероятно става въпрос за удължената средна конзола и кормилната колонка. 

При комби версията задните светлини са разположени частично и на петата врата. 


Интересно е, че освен познатите и модернизирани бензинови и дизелови двигатели на Toyota, при новия Avensis ще видим и дизелово-електрически хибрид. 

Стана ясно, че при новото поколение ще видим и версия на Avensis със задвижване на четирите колела.  
0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Венцо ( преди 16 години )
    На това като му гледам предрадиаторната решетка ми мяза повече на Нисан отколкото на Тойота. Решетката прилича на тази на Note и Murano, фаровете като форма пак наподобяват тези на Note. Единствено формата на предницата напомня на Тойота.