IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dodge показа концепцията ZEO

С нарастването на цените на горивата, с редицата технологични трудности пред водородните двигатели с горивни клетки, редица производители се обръщат към електромобилите като най-реална алтернатива.

Dodge показа концепцията ZEO

Това се отнася и за футуристичната концепция Dodge ZEO. Новата концепция на Dodge наистина е впечатляваща, при това не само с електрозадвижването си, но и със своя дизайн. 


Автомобилът е за 2+2 пътници и изглежда доста спортно и агресивно. И не само изглежда, защото това е истинска спортна кола с електродвигател предлагащ мощност от 268 к.с. (200 kW). Комбинацията от мощен двигател и ниско собствено тегло дава невероятна динамика за един електромобил. Ускорението от 0 до 100 км/час е за по-малко от 5 секунди. 


Стилът на външния дизайн е впечатляващ и остава впечатление за инспирация от някои спортни модели от миналото, но без съмнение е насочен към младите купувачи. Това личи и по супер модерното оборудване на ZEO. 


В интериора прави впечатление удължената централна конзола разделяща кокпита на две отделни зони. Кормилната колонка също е уникална със своя дизайн. Дистанцията която автомобилът изминава с едно зареждане е около 400 км.
0 от 500