IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW спря да приема поръчки за Golf GTE

Хибридът се радва на изключителен интерес от страна на клиентите

VW спря да приема поръчки за Golf GTE

Volkswagen спря да приема поръчки за plug-in хибридния Golf GTE заради „изключително големия интерес” към модела, обяви компанията. GTE е хибридният еквивалент на спортния GTI, а решението на компанията е продиктувано и от удължаването на срока за доставки на хибридните модели.

VW спря да приема поръчки за Golf GTE

Информацията се появи на сайта на Volkswagen, като неофициалното обяснение на ситуацията гласи, че първо ще се изпълнят вече събраните поръчки, след което, при освобождаване на производствени мощности, ще се събират нови. Във Великобритания и на някои европейски пазари Golf GTE натрупа популярност и благодарение на рекламната кампания „Push the Button”, като източник от британското представителство на компанията обясни, че натрупването на поръчките е започнало още през 2017 година, което е довело до настоящата ситуация.

Т.нар GTE режим за работа на автомобила наистина се активира с натискането на един бутон и режим Boost електромоторът и бензиновият турбо мотор работят заедно, като общата им мощност е 204 конски сили, като 148 от тях са на 1,4-литровия бензинов двигател. Благодарение на този режим GTE ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,6 секунди, а до 50 км/ч за ускорението се грижи електромоторът, което осигурява отлична динамика.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #3
    23 rate up comment 16 rate down comment
    эжжаожя ( преди 5 години )
    Търговски номера.Алчните немци спрели поръчките.Грам не и м вярвам след Дизелгейт.
  • #2
    40 rate up comment 6 rate down comment
    primorack ( преди 5 години )
    Първо лексуса не е 70 бона, а и е HEV. Голфа е PHEV, което означава, че има по-голяма батерия, по-мощен ел. мотор - все неща, които оскъпяват. Това, което искам да каже е, че цената не му е ниска, но за това, което получаваш като технологии на този етап е ок.
  • #1
    27 rate up comment 19 rate down comment
    Няма значение ( преди 5 години )
    Струва 70 бона и да се чуди човек, защо го поръчват като може да си вземеш Лексус IS300H за същите пари.