IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Прогноза: Tesla остава без пари до края на годината

Изчисления показват, че компанията губи по 390 000 долара на час

Прогноза: Tesla остава без пари до края на годината

Производителят на електромобили Tesla губи по 6500 долара всяка минута, съобщи информационната агенция Bloomberg.

Прогноза: Tesla остава без пари до края на годината

Според данните на агенцията, ако Tesla продължи да губи средства със същото темпо, то марката ще изчерпа финансовите си запаси до края на годината. Въпреки че автомобилният производител отбеляза най-доброто си тримесечие, то той все още не успява да покрие желаната норма от 2500 произведени бройки Model 3 седмично.

Именно забавеното производство се смята за една от причините за намаляващата цена на акциите на Tesla, като от септември миналата година до сега е регистриран спад с близо 24%. Bloomberg посочва още, че освен загубата на 9 360 000 долара за ден, марката има и отрицателен приход за 5 последователни тримесечия, като напоследък той се е увеличил.

Въпреки тревожната статистика, съществува вероятност Tesla да успее да излезе на печалба. С появата на електрическия камион, както и на бъдещия Roadster, производителят може и да успее да покрие част от загубите си. Съвсем наскоро компанията показа и как ще изглежда нейния следващ модел - кросоувъра Model Y. До завършването на тези проекте обаче, Tesla най-вероятно няма да постигне печалба, тъй като реализирането на плануваните модели също ще струва много пари.

В доклада си Bloomberg заключва, че към момента служителите на Tesla са близо 40 000, като техните заплати са драстично по-ниски от тези в големите американски производители Ford или General Motors.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla roadster model y model 3
0 от 500
  • #6
    7 rate up comment 4 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    "Изчисления показват, че компанията губи по 390 000 долара на час"В момента Тесла произвеждат по ~23 автомобила на час. 11 от Модел S и Модел X. И по 12 от Модел 3. Общата стойност на тия коли е над 1 500 000 долата. Съответно тия загуби от 390 000 долата не изглеждат много стряскащи имайки предвид, че до 3-4 месеца производството на Модел 3 ще бъде над 30 на час.
  • #5
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Тесла губела пари... че тва новина ли е? Новина ще е ако по някаква случайност вземат че изкарат барем за един бургер с кола :)
  • #4
    7 rate up comment 3 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    Ех, пак ли фалираха :-) Те според "експертите" вече са фалирали поне 15 пъти...
  • #3
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хаха е как така бе.Та те имат 7-8 клипа в ютуб,няма да фалират.Там в клипа са си показали кабрио,камион,подземна железница,кола на марс.Тъжен факт е,че намаляха клипчетата от типа "тесла модел Х дърпа Ленд Роувър или Ленд Крузър".Те бяха много интересни.скоро може и да свършат парите,обаче като нищо ще пуснат промо видео на новите им джип,сув,пикап,градска кола,влак стрела и самолет.А и все пак роудстъра ще има време под 2 секунди и то след накакви 2-3 години ще е готов,няма да фалират..
  • #2
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Жалко :(
  • #1
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Нито Roadster, нито камиона ще ги спаси - тези модели ше излязат чак през 2020, а в заглавието пише, че до другата година ги няма.