IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск може да бъде отстранен от Tesla през лятото

Управата подкрепи бизнесмена, но предложението ще бъда гласувано през лятото

Мъск може да бъде отстранен от Tesla през лятото

Шефът на Tesla – Илон Мъск, може да бъде отстранен от поста си през юни. Тогава  Съвета на директорите на производителя на електромобили ще гласува новата политика на компанията, която предвижда назначаването на независим изпълнителен директор, съобщава Bloomberg.

Мъск може да бъде отстранен от Tesla през лятото

Предложението за смяна на Мъск идва от калифорниеца Джинг Цзао, който притежава 12 акции с право на глас. Той смята, че компанията трябва да провежда по-прагматична политика. Идеята му обаче засега среща съпротивата на Съвета на директорите, който дори публикува официално изявление.

„Управата на Tesla счита, че успехът на компанията в този момент не би бил възможен, ако тя се оглававя от друг човек, който не реализира характерния за Илон Мъск натиск в бизнеса. Смятаме, че за да може компанията да продължи да се развива по най-добри начин, е нй-добре тя да се управлява от господин Мъск, който продължава да заема длъжността си”, се казва в официално съобщение до медиите.

Въпреки това изявление, е напълно възможно акционерите да гласуват за смяната на Мъск. Причината е, че Tesla все още не може да достигне предварително обявения план за производство на 2500 бройки от Model 3 на седмица. Освен това компанията продължава да трупа огромни загуби. Самият Мъск е начело на Tesla от 2004 г.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla motors
0 от 500