IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen представи три нови мотора

Два хибрида и двигател на природен газ ще помагат на компанията да свали вредните емисии

Volkswagen представи три нови мотора

Компанията Volkswagen представи три нови силови агрегата по време на симпозиум, посветен на автомобилни двигатели, който се провежда във Виена. Това са 48-волтова хибридна система, турбомотор на природен газ и хибриден агрегат на базата на 2,0-литров дизел. С тяхна помощ германският производител трябва да свали средните нива на вредните емесии на цялата си моделна гама зо 95 гр/км през 2020 г.

Volkswagen представи три нови мотора

Основният акцент при компания е хибридната система със стартер-генератор, зареждащ се от 48-волтова батерия. Тя осигурява допълнителна мощност при ускорение и може напълно да изключи двигателя при движение по инерция, което позволява спеставянето на 0,3 л гориво на 100 км. Първият модел, който ще получи тази „умерена” хибридна система, е следващото поколение на VW Golf.

Volkswagen представи три нови мотора

Двигателя 1.5 TGI Evo, работещ на природен газ или на неговия синтетичен аналог e-gas, е оборудван със система за директно впръскване и турбокомпресор с променлива геометрия. Мощността на агрегата е 130 к.с. и 200 Нм въртящ момент. Разходът на този мотор при Golf e 3,5 кг газ на 100 км, а пробегът с пълни бутилки е 490 км.

Дизелово-електрическият хибрид на свой ред е получил индекс ЕА288 Evo, като включва 2,0-литров двигател с вътрешно горене, 12-волтов стартер-генератор с ремък и комплект литиево-йонни батерии. Мощността на системата варира от 136 до 204 к.с., като първоначално тя ще се поставя единствено на моделите на Audi.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #3
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Всичко дефектно, още преди производство. Единствената марка, която се изязява по този начин :)
  • #2
    13 rate up comment 14 rate down comment
    До —1вия ( преди 5 години )
    Кажи на дядо си да ти купи велосипед и си напиши домашните, разбирачо!
  • #1
    16 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Пак ВАГенски простотии! Само, като видя първата снимка с многото ремъчни шайби и ремъка, който ги обгръща ми става ясно, че ВАГ отново са измислили начин за пълнене на сервизите си с коли. То не, че сега не са пълно, но тогава стой та гледай!А проблема с маслоядите кога ще го оправят.Всичките им нови двигатели (голяма част и от старите) харчат масло. Много масло! В официалните им сервизи казват, че било нормално. Е как е нормално за нова кола 1 л.+ на 2000 км.? За мен не е нормално