IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Lexus ES замени два модела

Седмото поколение на седана бе представено на автосалона в Пекин

Новият Lexus ES замени два модела

Японският производител Lexus официално представи на автосалона в Пекин новото поколение на седана Lexus ES. Той излиза на пазара като заместник не само на предшественика си, но и на модела със задно предеване GS, който вече няма да се произвежда.

Новият Lexus ES замени два модела

Както и досега, Lexus ES използва платформата GA-K (Global Architecture – K), която е в основата и на новата генерация на Toyota Camry. След смяната на генерациите ES е пораснал със 66 мм на дължина, а разстоянието между двете оси е с 5 мм по-голямо.

Променено е и мястото на шофьорската седалка, която вече е по-ниско. Увеличена е твърдостта на каросерията, като в конструкцията е използвана повече високоякостна стомана. Ново е задното окачване, а електрическият усилвател на волана вече са поставя на рейката.

Както и досега, топ-версията на модела Lexus ES 350 ще получи V6 мотор с обем 3,5 литра, чиято мощност е увеличена с 34 к.с. и вече достига 302 к.с. Той ще работи в комбинация с нова 8-степенна автоматична скоростна кутия Direct-Shift.

На някои пазари за модела е предвидена версия ES 250, която ще получи напълно нова 4-цилиндров бензинов мотор с обем 2,5 литра. От компанията обаче не съобщиха никакви подробности за тази модификация.

Ще има и хириден вариант– ES 300h. Той използва същия 4-цилиндров двигател, работещ по цикъла на Аткинсън, както и електромеханичен вариатор HSD от ново, четвърто поколение. Мощността на силовия агрегат е 215 к.с. Компактната батерия е поставена под пода на автомобила.

За първия път едва при седмото поколение на модела ще се появи и версия F Sport, която ще се отличава с агресивен външен вид, 19-цолови джанти от купето LC, адаптивно окачване AVS и салон с дървени елементи.

Снимки: Lexus
Още снимки на модела – в галерията горе.
 

Тагове: lexus es
0 от 500