IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Mazda продължават да вярват на дизела

Според японците този тип двигатели са най-доброто решение за SUV-моделите

В Mazda продължават да вярват на дизела

След Mercedes-Benz и Porsche още един производител обяви, че вярва в бъдещето на дизеловите двигатели и ще продължи с тяхната разработка. Това е Mazda, където смятат да съсредоточат сериозни усилия в усъвършенстване на технологиите за дизеловите мотори.

В Mazda продължават да вярват на дизела

Президентът и изпълнителен директор на компанията за Европа – Джеф  Гайтън, заяви пред Auto Rai, че най-големият проблем пред компанията в момента е създаването на големи, но икономични всъдеходи.

„Именно такива автомобили се търсят от клиентите ни в момента, а дизеловият двигател е най-подходящият за тях. Той ще ни помогне да изпълним тази мисия, тъй като хората искат всъдеход с нисък разход на гориво, а това е възможно само с дизелов мотор”, обясни Гайтън.

Според топ-мениджъра, дизеловото гориво може да бъде чисто и мощно, а и разработката на такива двигатели носи много по-малки загуби отколкото хиридните системи. Гайтън е на мнение, че благодарение на новите технологии, дизеловите агрегати могат да бъдат не по-малко екологични от бензиновите.

Шефът на Mazda допълни, че компанията няма намерение да прави автомобил, по-малък от Mazda2. Според него, модел от клас А няма да донесе добри приходи, тъй като в момента се търсят коли от сегмент В и нагоре.

Снимка: Mazda

Тагове: mazda
0 от 500