IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Mazda продължават да вярват на дизела

Според японците този тип двигатели са най-доброто решение за SUV-моделите

В Mazda продължават да вярват на дизела

След Mercedes-Benz и Porsche още един производител обяви, че вярва в бъдещето на дизеловите двигатели и ще продължи с тяхната разработка. Това е Mazda, където смятат да съсредоточат сериозни усилия в усъвършенстване на технологиите за дизеловите мотори.

В Mazda продължават да вярват на дизела

Президентът и изпълнителен директор на компанията за Европа – Джеф  Гайтън, заяви пред Auto Rai, че най-големият проблем пред компанията в момента е създаването на големи, но икономични всъдеходи.

„Именно такива автомобили се търсят от клиентите ни в момента, а дизеловият двигател е най-подходящият за тях. Той ще ни помогне да изпълним тази мисия, тъй като хората искат всъдеход с нисък разход на гориво, а това е възможно само с дизелов мотор”, обясни Гайтън.

Според топ-мениджъра, дизеловото гориво може да бъде чисто и мощно, а и разработката на такива двигатели носи много по-малки загуби отколкото хиридните системи. Гайтън е на мнение, че благодарение на новите технологии, дизеловите агрегати могат да бъдат не по-малко екологични от бензиновите.

Шефът на Mazda допълни, че компанията няма намерение да прави автомобил, по-малък от Mazda2. Според него, модел от клас А няма да донесе добри приходи, тъй като в момента се търсят коли от сегмент В и нагоре.

Снимка: Mazda

Тагове: mazda
0 от 500
  • #13
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Какъв е твоя джип?Моето не е джип, а СУВ. CX-5 е 175 к.с. дизел. Дават му среден разход 5,7/100 но ми гори 6,7/100. Доволен съм от разхода. Мога да го смъкна на около 6/100, но обичам да си карам малко по-агресивно и малко над ограниченията и те така ми харчи повече. Ама не много, както един по-долу се опитва да внушава, а малко. Всъщност той си ти, като гледам. Абе ВАГи ти ли си бе братчед. Сега на маздаджия ли взе да се правиш. Нямаш спирка начи... :)))
  • #12
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    егати как се набутах с моя джип дето харчи средно 10,а го дават уж 7,5
  • #11
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Естествено,че няма нищо лошо в дизела стига да е качествен. За по-добра екология няма как да мислим изобщо в световен мащаб, при положение ,че се търкалят все още супер стари автомобили било то бензин или дизел.В новия дизел няма проблем,отговаря на евро 6,има филтри за частици а и е икономичен.Сметнете на 100 км, колко замърсява един нов дизел изгорил 4 литра,и колко един американски в8 изгорил 20 литра.
  • #10
    2 rate up comment 5 rate down comment
    С най-голям опит ( преди 6 години )
    И аз имам мазда СХ-5 и извънградко ми харчи 4.5/100, по магистралата със `120кмч и градско - 6/100. Като я настъпвам вдига на 7/100.
  • #9
    7 rate up comment 7 rate down comment
    до: С опит ( преди 6 години )
    Стига лъга!Имам е тази кола и при 120 км/ч на магистрала не гори 7,5/100. Пробвай на същото място, където ти е дал този разход, но в обратна посока и виж, че просто няма такъв разход колата на равно при такава скорост. При 140 разхода е около 7/100. Засичано многократно по АМ Тракия. Ако си близо до Ст.Загора се разбираме и тръгваме и засичаме Ст.Загора-БургасСт.Загора. Пълня до горе на Лукойла преди да се качим на магистралата и на връщане пак минаваме, пълня и засичаме!ОК?
  • #8
    10 rate up comment 5 rate down comment
    С по-голям опит ( преди 6 години )
    Също имам чисто нова Мазда CX-5 дизел 175кс.Купих е 2016 г. В момента е на 38 000 км.Градско 7-7,5/100, извънградско при спазване на ограниченията съм е смъквал на 5/100, но малко по-бързо карам по-принцип и разхода се движи около 6/100. Магистралата зависи как карам. Ако карам агресивно с много изпреварвания и настъпване на газта съм докарвал разход 9/100. При спокойно каране на КК със 140 км/ч около 7/100. Среден разход за изминатите 38 000 км. 6,7/100.
  • #7
    16 rate up comment 10 rate down comment
    С опит ( преди 6 години )
    Имам чисто нова Мазда CX-5 дизел 175кс.Реален разход за изминатите 12 000 км:120 на магистрала - 7,5л/100160 на магистрала - 8,5/10080-100 на път - 6-6,3/100градско - 8,5-9,5средно за изминатите 70:30 градко:извънградско 8,2л/100км.Сао цифри.
  • #6
    15 rate up comment 9 rate down comment
    Маздю ( преди 6 години )
    Хората са направили добри дизели, които покриват еко нормите без измама, софтуери и разни скъпи и неефективни пречистващи вредните газове системи. Просто така са проектирали моторите си, че са ефективни и могат да си позволят лукса да произвеждат дизели. И то точно с това с което немците толкова много се гордеят една малка японска фирма им показва как се правят нещата. А и на Мазда им е широко около врата, защото са се договорили с Тойота за обмяна на технологии.Хибрид веднага могат да вземат...
  • #5
    13 rate up comment 8 rate down comment
    До 2-рия коментар ( преди 6 години )
    Айде ти вземи си отвори един хранителен магазин, па храни само бездомните.Няма да мислиш за печалба, ами за народа.Ето светът да отива към добро.Айде да те видим дето само мрънкате и плямпате.
  • #4
    27 rate up comment 20 rate down comment
    Гошо дизела ( преди 6 години )
    Само НАФТА . Няма жълти . няма немци , дизел пауар.