IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Toyota Supra няма да бъде евтина

Японците отхвърлиха поставяне на хибриден агрегат на модела

Новата Toyota Supra няма да бъде евтина

Новото поколение на Toyota Supra, което се разработва съвместно с BMW, ще бъде доста по-скъпо от купето GT 86. Това обяви вицепрезидентът на европейското подразделение на марката Джералд Килман.

Новата Toyota Supra няма да бъде евтина

Топ-мениджърът бе категоричен, че автомобилът няма да бъде никак евтин. Той потвърди, че Supra ще получи същата платформа, на която ще разчита и новото поколение на BMW Z4. Дизайнът и шасито на двата автомобила също ще се различават.

Кирман отхвърли и появилите се твърдения, че Supra ще бъде оборудвана с хибриден силов агрегат. Той уточни, че спортното купе на Toyota ще разчита само на един бензинов двигател. Това е редови мотор с 6 цилиндъра и две турбини, като по неофициални данни, мощността на агрегата, който е разработен о BMW, ще бъде около 450 коня.

Новата Toyota Supra няма да бъде евтина

По-рано главният инженер на проекта Supra – Тетсуи Тади, съобщи пред журналисти, че спортната кола няма да се предлага с механична скоростна кутия, а само с роботизирана трансмисия с два съединителя, която ще позволи по-добрата реализация на потенциална на двигателя.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota supra gt86
0 от 500