IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Toyota Supra няма да бъде евтина

Японците отхвърлиха поставяне на хибриден агрегат на модела

Новата Toyota Supra няма да бъде евтина

Новото поколение на Toyota Supra, което се разработва съвместно с BMW, ще бъде доста по-скъпо от купето GT 86. Това обяви вицепрезидентът на европейското подразделение на марката Джералд Килман.

Новата Toyota Supra няма да бъде евтина

Топ-мениджърът бе категоричен, че автомобилът няма да бъде никак евтин. Той потвърди, че Supra ще получи същата платформа, на която ще разчита и новото поколение на BMW Z4. Дизайнът и шасито на двата автомобила също ще се различават.

Кирман отхвърли и появилите се твърдения, че Supra ще бъде оборудвана с хибриден силов агрегат. Той уточни, че спортното купе на Toyota ще разчита само на един бензинов двигател. Това е редови мотор с 6 цилиндъра и две турбини, като по неофициални данни, мощността на агрегата, който е разработен о BMW, ще бъде около 450 коня.

Новата Toyota Supra няма да бъде евтина

По-рано главният инженер на проекта Supra – Тетсуи Тади, съобщи пред журналисти, че спортната кола няма да се предлага с механична скоростна кутия, а само с роботизирана трансмисия с два съединителя, която ще позволи по-добрата реализация на потенциална на двигателя.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota supra gt86
0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    ВАГи-нал-че,дори и Тойота да са пред фалит (поредната ти фантазия), това ще оправи ли нещастният ти животец? По-умен ли ще станеш, по-богат и по-щастлив ли?Или може би, ако Тойота фалират, любимите ти ВАГонетки ще станат по-евтини, качествени и здрави, а меринджеите на марката ще станат по-честни и няма да лъжат и да подкупват?Надявам се поне да си излекуваш психичните проблеми, ако Тойота фалират. А до тогава все ще си така с тежкото си заболяване. Моли се да фалират, за да ти стане по-добре
  • #11
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Консерва-фенче жълто, благородното оризище - Тойота са пред фалит.
  • #10
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    VAGoнеке,При LFA - добре, че YAMAHA им направиха двигателя...я кажи кога Ямаха са правили двигателя на LFA?Кажи да разберем *** кога!Чети пак хубаво в какво са участвали Ямаха и стига ***, че си смешен вече!
  • #9
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    При LFA - добре, че YAMAHA им направиха двигателя, при Супрата - добре, че BMW им направиха двигателя. Е то тия само Приуси и Короли ли правят ?
  • #8
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Супрата е легендарен японски автомобил и това партниране с БМВ го обезличава и оказва негативно влияние. Лично аз съм много разочарован. Толкова години е гласяха тая Супра и накрая да направят такава излагация и да предложат такъв немско-японски модел на висока цена и със сигурност със съмнително качество щом не са го правили само японци. А цената ще е такава не заради Тойота, а заради БМВ, които се правят на премиум по цени, а като качество са доста посредствени.
  • #7
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Аморфис ( преди 5 години )
    Браво и на двете марки!Сигурен съм, че всеки е дал най-доброто от себе си, за да може този, който ще си купи автомобила да се изкефи на макс за отделените пари.А вие си пишете глупости!Не харесвам Тойота, но в този случай, в който имаме обмяна на опит и технологии, дали според вас инженерите не са направили супер автомобил, а?
  • #6
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Честно казано не зная каква далавера имат от Тойота, че се занимават с тези немски некадърници. Колата естествено, че няма да се продава добре, защото никой не иска нещо, което е пипано от некаъдърна немска каска. Нееднократно се е доказало, че в японските проекти намесили се някой друг те винаги са неуспешни. В случая не само външната намеса ще окаже влияние, но и цената. Няма как на висока цена да се продава Тойота. Това не е премиум марка. Ако някой е готов на висока цена има Лексус!
  • #5
    12 rate up comment 11 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 5 години )
    Хех, БМВ едва ли някога ще направят двигател като 2JZ, така че не се напъвайте толкова да демонстрирате умствена ограниченост..Тоя проект ще бъде пълен провал точно защото не е разработен от Тойота. А дали БМВ могат по-добре от Тойота да правят спортни коли - все още няма БМВ което да да се мери с Lexus LFA, така че отговора е ясен.
  • #4
    8 rate up comment 6 rate down comment
    gabron ( преди 5 години )
    Я Z4-ка с емблема на тойота.... интересно...
  • #3
    10 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Браво на БМВ.Добре, че е БМВ и тия да видят спортна, скъпа кола.