IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Расистки скандал с Toyota

Лизинговата й компания продавала с по-високи лихви автомобили на цветнокожите

Расистки скандал с Toyota

В огромен расистки скандал се въвлече Toyota в САЩ, съобщиха световните агенции. И сега ще трябва да плати извънсъдебно обещетение на потърпевшите от специален фонд, в който са събрани 21,9 млн. долара.

Расистки сканда с Toyota в САЩ

Американското министерство на правосъдието е установило, че Toyota Motor Credit Company продавало на цветнокожите в страната - афроамериканци, азиатци, латиноамериканци и др., автомобили на лизинг с по-високи лихвени проценти и без отчитане на кредитния им рейтинг. Става въпрос за коли, продадени в периода януари 2011 - август 2016 г.

Въпросният фонд бил създаден през 2016 г., след като разследването, започнало през април 2013 г., установило, че цветнокожите плащали средно по 100-200 долара повече за автомобилите отколкото белите.  Toyota Motor Credit Company нито потвърди, нито отрече обвиненията на министерството, но се съгласи да компенсира всички засегнати купувачи. Освен това компанията обяви, че ще направи големи промени в политиката си, за да гарантира, че всички дилъри са наети по недискриминационен начин.

Снимка: АП

Тагове: toyota
0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    младен ( преди 5 години )
    Както колегите по надолу са написали за по-***, работата с тях е....умрела работа. Я пробвайте да поработите с индийци...ум ще ви зайде.
  • #10
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    В ЮАР местните тъмнокожи от години са взели властта и има геноцид над бялото население. Там бял човек не може да се движи по улиците ей така свободно както сме свикнали. Престъпността е много висока. Белите живеят в имения и затворени комплекси все едно са в затвори. Отделно белите масово напускат тази *** в каквато е превърнаха тъмните. Също така икономиката им тотално западна,фалираха много фирми,а други си преместиха бизнеса.Не става с ***.йму.ни да имаш бизнес и да просперираш.
  • #9
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    В ЮАР местните, после цветнокожите и накрая белите са по-ред при кандидатстване за работа. Отделно има минимален процент местни тъмнокожи, които всяка компания трябва да назначи на ръовдни постове. В повечето случаи не им възлагат отговорна работа, пък те просто харчат едни заплати.
  • #8
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    В кравария всеки може да съди и да осъди всеки за каквото си иска. Тези там съвсем изтрещяха. Ама тотално. Само като видиш какъв пси.хо.пат им е президент и ти става ясно за останалите...
  • #7
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Искам да видя как *** и ******* ще създават софтуерни продукти и как ще проектират електроуреди(примерно).Голямо търсене ще падне.Хахахаха
  • #6
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Американосите вече откачат.Мъдрят закони за квоти за чернокожи програмисти в IT компании.Представяте ли си?Все едно у нас или в Германия да има квоти за *** проектанти.Примерно, Мерцедес да бъдат задължени да имат 100 конструктора ***.*** смеха!
  • #5
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Дали пък шанса необразован афроамериканец/латиоамериканец/ром да направи ПТП или да има лош кредит не по-висок. Ако първото е малко вероятно, то при второто е почти сигурно. Те са като нашите ромеи, все гледат да не си платят сметките, а това са разноски, веднъж за съдиа изпълнител и втори път за кола, която трябва да се препродва като употребявана.
  • #4
    20 rate up comment 1 rate down comment
    расист-ксенофоб ( преди 5 години )
    одобрвявам
  • #3
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Не не те разбрах!Дай пак!
  • #2
    9 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Риска не се определя от раса, пол и религия. Чичотомовата колиба не е актуален роман, ако ме разбра какво се опитвам да ти кажа.