IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германия събира 5 милиарда евро, за да "лекува" дизелите

Огромната част от парите ще дойдат от автомобилните компании

Германия събира 5 милиарда евро, за да

Германското правителство обмисля създаването на специален фонд, в който вноски ще правят автомобилните производители, а парите от него ще се използват за технологични решения, които ще намалят вредните емисии на дизеловите автомобили.

Германия събира 5 милиарда евро, за да

Предполага се, че властите ще поискат от компаниите общо 5 милиарда евро, като правителството също ще участва с вноска във фонда, а първите проекти са за последно поколение ауспухови системи, които ще осигурят по-чисти дизели по германските пътища. Информацията е на списание Der Spigel, но изданието не дава повече подробности по темата.

Според Der Spiegel, плановете за инсталиране на модерни изпускателни системи, ще обхванат голяма част от 15-те милиона дизели в Германия. В момента само 2,7 милиона от тях отговарят на изискванията на стандарта Евро 6.

Източниците на списанието твърдят, че автомобилите в големите градове като Мюнхен и Щутгарт, където проблемите със замърсяването са особено сериозни, ще бъдат снабдени със система за намаляване на вредните емисии, която изисква употребата на добавката AdBlue.

Министърът на транспорта на Германия Андреас Шуер потвърди, че една от целите на новия кабинет на Ангела Меркел ще е да „работи за подобряване на качеството на въздуха в градовете”, но отказа коментар относно информацията на Der Spiegel.

0 от 500
  • #3
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Немците докато лекуват дизела японците и корейците ще им затворят още някой завод както се случва с опел
  • #2
    17 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хахаха вирстовете щели да "лекува" дизелите с 5 милиарда евро.Тези нямат срам!Тровят хората и продължават да наливат пари в тези нафтови печки вместо да ги дадат за нови технологии, разработки, електрифициране, водородни станции и т.н.Баба ви Меркел затвори АЕЦ-овете, за да могат да произвеждат ток от ТЕЦ на въглища и да си карат дизеляците. Екологично го раздава нали! Тези са сбъркани и ненормални! Попиляха ЕС. И за десерт вкараха милиони лекари, студенти и инженери, че да ни е сладко.
  • #1
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Пак някаква далаверка са замислили тези измамници!Пак за някакви милиарди става на въпрос да замажат очите на хората, да подкупят когото трябва и да продължат да си бълват канцерогеници.Нали лично фрау Изперкел ги увери немските автопроизводители, че дизелите няма да ги спират.Айде юруш на нафтовите печки!