IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германия събира 5 милиарда евро, за да "лекува" дизелите

Огромната част от парите ще дойдат от автомобилните компании

Германия събира 5 милиарда евро, за да

Германското правителство обмисля създаването на специален фонд, в който вноски ще правят автомобилните производители, а парите от него ще се използват за технологични решения, които ще намалят вредните емисии на дизеловите автомобили.

Германия събира 5 милиарда евро, за да

Предполага се, че властите ще поискат от компаниите общо 5 милиарда евро, като правителството също ще участва с вноска във фонда, а първите проекти са за последно поколение ауспухови системи, които ще осигурят по-чисти дизели по германските пътища. Информацията е на списание Der Spigel, но изданието не дава повече подробности по темата.

Според Der Spiegel, плановете за инсталиране на модерни изпускателни системи, ще обхванат голяма част от 15-те милиона дизели в Германия. В момента само 2,7 милиона от тях отговарят на изискванията на стандарта Евро 6.

Източниците на списанието твърдят, че автомобилите в големите градове като Мюнхен и Щутгарт, където проблемите със замърсяването са особено сериозни, ще бъдат снабдени със система за намаляване на вредните емисии, която изисква употребата на добавката AdBlue.

Министърът на транспорта на Германия Андреас Шуер потвърди, че една от целите на новия кабинет на Ангела Меркел ще е да „работи за подобряване на качеството на въздуха в градовете”, но отказа коментар относно информацията на Der Spiegel.

0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    123 ( преди 6 години )
    Аве уланкулу в бг има град където ги лекували от преди скандала, майсторите там са били със свръх високо КПД, легендата носена от ауспух на ауспух разказва за стотици хиляди излекувани дизели, но името на града е забранено да се споменава писмено. Но който търси намира.
  • #12
    1 rate up comment 4 rate down comment
    До фермера ( преди 6 години )
    Бензин ,Дизел , Газ на всички по 50% акциз отгоре , за коли над 5години увеличение на данъка с 200% за коли над 8години с 400% за коли над 10 години с 1000% ето това е решението и то без никакви забрани
  • #11
    8 rate up comment 1 rate down comment
    в кенефа на европа ( преди 6 години )
    тези дето са нелечими ще дойдат като "нов внос".
  • #10
    6 rate up comment 5 rate down comment
    фермера ( преди 6 години )
    Да повишат акциза на дизела.Така всичко ще си дойде на мястото.Който кара на нафта ще си плаща икономията.И да махнат по скоро 10%мито за бензинови автомобили от Япония и Корея.
  • #9
    7 rate up comment 5 rate down comment
    От Германия ( преди 6 години )
    Източника на данните за %тите е от Wikipedia и предполагам че са точни. Като съм написал ВЕЦ значи това съм искал да кажа. Аман от български мислители дето разправят градски легенди..Който иска да види колко са скапани немците да дойде да поживее в Германия и да се убеди. Като завали сняг и по една седмица не вървят влаковете. Ако падне клон на релсите машиниста седи и чака аварийната бригада да дойде да го вдигне защото не му е в длъжностната характеристика. А Дошее не го пзнавам.
  • #8
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Дошее, ВЕИ-та бре, не ВЕЦ. За 15г процента на ВЕИ-та се вдигна от 6-7 до 30% в момента. Предстои спирането и на останалите АЕЦ-а, които в момента са наполовина. Тези 14% ще са също ВЕИ-таТи си ляляй по форумите...
  • #7
    14 rate up comment 4 rate down comment
    От Германия ( преди 6 години )
    Каква зелена страна бе, облъчени сте от пропагандата. Колкото са им екологични дизелите толкова са и електроцентралите. 42% от тока е от въглища, 20% от вятър и слънце. И атомните въобще не са ги махнали - 14% от тока е от тях. Само 3.5 % са от ВЕЦ. Виж Норвегия е зелена защото почти целия ток се произвежда от ВЕЦ.
  • #6
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хаха, Затваряли Опел, те отдавна общо с Германия нямат бре. А японеца къв завод е затворил? Нисан ли? Митсубиши или Субару? Тия ги няма на картата бре МухахаАаа, Тесла-та, тия почти фалиралите...взима им от пазарния дял. Ами тя Теслата с колко е? Процент има ли, или това е страшно много
  • #5
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Баба ви Меркел затвори АЕЦ-овете, за да могат да произвеждат ток от ТЕЦ на въглища и да си карат дизеляците. "Дошее, ти съвсем откачи. Германия е една от най-зелените страни. Инвестират по 20-25 милиарда евро на година във ВЕИта. Въглищата само тук не умират...
  • #4
    9 rate up comment 4 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Нека го лекуват. Тесла не няма да ги чака, ще им яде проценти от пазарния дял всяка година.