IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo работи над конкурент на BMW M4

Купето с две врати Giulia ще получи мотор от Ferrari

Alfa Romeo работи над конкурент на BMW M4

Компанията Alfa Romeo работи над нова версия на Giulia. Купето с две врати ще получи бензинови и дизелови мотори, а също така и хибриден агрегат. Той ще бъде изграден на базата на 2,9-литров би-турбо двигател със система на рекуперация на енергия, който е направен от Ferrari, съобщама Autocar.

Alfa Romeo работи над конкурент на BMW M4

По предварителни данни, купето Alfa Romeo Giulia ще стане най-мощният модел в историята на марката. Хибридната версия ще развива около 650 к.с. Това е доста повече над основните конкуренти BMW M4 (431 к.с.), Audi RS5 (450 к.с.) и Mercedes-AMG C63 S Coupe (510 к.с).

Премиерата на автомобила ще се състои през 2019 г., като в основата му е шасито на седана. Неговата топ-версия Quadrofoglio разчита на същия би-турбо V6, но без хибридна система. Мощността му е 510 к.с. и 600 Нм, като се комбинира с 6-степенна механична или 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Най-мощата Giulia ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди, а максималната скорост е 307 км/ч. През 2016 г. седанът счупи рекорда в класа си за най-бърза обиколка на Северната дъга на пистата „Нюрбургринг”, като записа време от 7 минути и 32 секунди.

Снимка: Alfa Romeo

Тагове: ferrari alfa romeo giulia
0 от 500
  • #10
    8 rate up comment 7 rate down comment
    До долния ( преди 6 години )
    Това което си карал се нарича Alfa Romeo Guilia Q4 Veloce, около 280к.с. То ЕДИНСТВЕНО има едновременно 4Х4 и автомат!Кога караш СЪЩОТО, ама Quadrofoglio, 510к.с. - обади се! Отново за недоразбралите "алфисти": - Q4 = 4Х4;- Q=Quadrofoglio или онуй с 4-те листа ...!
  • #9
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Д ( преди 6 години )
    Това, което казваш, не е вярно. Колата, която карах, беше 4х4 автоматик.
  • #8
    5 rate up comment 9 rate down comment
    До долния ( преди 6 години )
    това "доста модерно 4x4" върви САМО с ръчка в прехваленото Q, ко не знаеш!иначе си имат "модерно" лицензиран автомат (от немската ZF), ама той пък, УВИ, върви само на задно, пак в Q-то!та въпросът е: кога ще съумеят да съчетаят 2-те неща - 4Х4 и автомат, ама в 1 Q-кола???за недоразбралите "алфисти": Q=Quadrofoglio или онуй с 4-те листа ...
  • #7
    19 rate up comment 9 rate down comment
    Д ( преди 6 години )
    Хаха, модерно 4x4.. Алфата има опция с доста модерно 4x4, което дори ти разрешава да се позаиграеш по завоите. Ходи направи един тест драйв...Технологично тая кола е поне 5 години напред пред сегашната 3-та серия и М вариянтите. Окачването на колата е феноменално, не съм се возил в автомобил, който хем е супер-наточен и спортен, хем е супер комфортен. 3-тата серия се клати на фона на тая кола. Отделно с карбона и алуминия теглото и е към 1400 килца. Way to go...
  • #6
    7 rate up comment 15 rate down comment
    вместо ... ( преди 6 години )
    да я лустросват 'талианците да земат да и сложат едно модерно 4Х4, със съвременен автомат - ама едновременно, че май технологично все още не им се отдава!Иначе 650к.с. на задната ос = безсмислени хамерикански пушеци и гонене на канавката!
  • #5
    23 rate up comment 2 rate down comment
    Man ( преди 6 години )
    Това купе изглежда потресаващо добре на снимката!
  • #4
    5 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Прилича на хименовата ципа на майката на един жълтур тука.
  • #3
    20 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Giulia е най-красивият седан в момента.Купето е даже още по-яко.
  • #2
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Нев ( преди 6 години )
    Джулията поне за мен не е кой знае какво като дизайн, но това купе с тези линии определено веднага грабва вниманието! Дано да доживеем да го видим и чуем на живо!
  • #1
    17 rate up comment 7 rate down comment
    Bulet ( преди 6 години )
    Всички ДЖЕНДЕРИ да започват да Хейтват.