IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo работи над конкурент на BMW M4

Купето с две врати Giulia ще получи мотор от Ferrari

Alfa Romeo работи над конкурент на BMW M4

Компанията Alfa Romeo работи над нова версия на Giulia. Купето с две врати ще получи бензинови и дизелови мотори, а също така и хибриден агрегат. Той ще бъде изграден на базата на 2,9-литров би-турбо двигател със система на рекуперация на енергия, който е направен от Ferrari, съобщама Autocar.

Alfa Romeo работи над конкурент на BMW M4

По предварителни данни, купето Alfa Romeo Giulia ще стане най-мощният модел в историята на марката. Хибридната версия ще развива около 650 к.с. Това е доста повече над основните конкуренти BMW M4 (431 к.с.), Audi RS5 (450 к.с.) и Mercedes-AMG C63 S Coupe (510 к.с).

Премиерата на автомобила ще се състои през 2019 г., като в основата му е шасито на седана. Неговата топ-версия Quadrofoglio разчита на същия би-турбо V6, но без хибридна система. Мощността му е 510 к.с. и 600 Нм, като се комбинира с 6-степенна механична или 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Най-мощата Giulia ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди, а максималната скорост е 307 км/ч. През 2016 г. седанът счупи рекорда в класа си за най-бърза обиколка на Северната дъга на пистата „Нюрбургринг”, като записа време от 7 минути и 32 секунди.

Снимка: Alfa Romeo

Тагове: ferrari alfa romeo giulia
0 от 500
  • #30
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Явно тук има много разбирачи и не искат да четат. Алфа има страхотно 4 по 4 внедрено е във Стелвио. Четете преди да злобеете.
  • #29
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Алфа събор! ( преди 6 години )
    Съобщава се, че на дата Х, писта Y, ще има събор на Алфа-феновете!И да си земете билет за рейса ей, че на връщане нема ви карам сичките с гоуфо! :D
  • #28
    2 rate up comment 9 rate down comment
    алфизъм ( преди 6 години )
    тръгват като лъвове с алфите, а се връщате като офци с рейсовете! после ох и ах по сервизите ...))))))))))))))))
  • #27
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Рамбо ( преди 6 години )
    Ами точно е63с не съм карал на писта, но пък съм карал gtr r35 и r8 на n
  • #26
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Рамбо ( преди 6 години )
    Ами точно е63с не съм карал на писта, но пък съм карал gtr r35 и r8 на n
  • #25
    5 rate up comment 5 rate down comment
    До долния ( преди 6 години )
    Брат, за теб е важно да разбереш, че не всеки иска да си дава парите за 4х4. Има пазар за много различен тип скъпи коли. Успех с 4х4 от Jeep на 510 коня автомобил с Ферари двигател. Ти в завода на Алфа ли беше, че да кажеш, че е технологично невъзможно за тях? Все едно аз да кажа за Ауди, че не знаят как да направят кола със заедно и двигател зад предните колела? Вероятно знаят, просто не им е тва целта. Баси логиката ...
  • #24
    3 rate up comment 5 rate down comment
    До долния ( преди 6 години )
    AMG E63s 4 matic+, новото БМВ М5 X drive, очакваното през 2019 М3 и М4 X drive, определено следващата AMG C63 ще е с 4 matic+ и т.н.И тъй като алфистите бавно зацепвате: става въпрос за 4Х4 в НАЙ-МОЩНИТЕ спортни седани което, съчетано със спортен автомат, засега е технологично непостижимо за Алфа. И определено НЕ става въпрос за онова 4Х4 взето "на заем" от Jeep, дето го слагат в стелвиото.
  • #23
    3 rate up comment 3 rate down comment
    AMG? ( преди 6 години )
    Не разбрах какво имаш предвид с AMG? C 63 - бла- бла? Това тежи повече от Меркел. Мощният агрегат компенсира тежестта на права линия, ама по завоите нищо не може да ти помогне.
  • #22
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Така е! ( преди 6 години )
    1-во AMG, непосредствено след това БМВ-М и...всички останали!Оня рамбо от 80-те години на миналия век е време да разбере, че 4Х4 и недозавиване = технологично безсилие!Като изключим, разбира се 4-те нули, които продължават да слагат мотора на предната броня.За това на опашката са хамериканците и макароните.А ониа с охлрювите и френската лубов още откриват топлата вода(4X4) при сУВ-те.
  • #21
    1 rate up comment 3 rate down comment
    До НЕФЕН: ( преди 6 години )
    Нормално е да се сравняват с БМВ, защото БМВ имат единствения адекватен спортен седан със задно на пазара. Когато правиш спортен седан със задно, се сравняваш с конглокенцията, когато искаш да си по-добър и тя е БМВ. Това е въпрос на стратегия. На пазар, на който хората купуват само череши, ще се постараеш да направиш по-добри череши...