IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В София вече се движат 60 електрически VW up за споделено ползване

Услугата набира скорост и досега има 10 000 регистрирани потребителя

В София вече се движат 60 електрически VW up за споделено ползване

Броят на електрическите автомобили за споделено ползване в София вече достига 60 с добавянето на 25 чисто нови Volkswagen up. Те се присъединиха към движещите се от края на миналата година 35 коли от същия модел.

В София вече се движат 60 електрически VW up за споделено ползване

Машината са част от car sharing услугата SPARK, която е първата по рода си в столицата. Платформата стартира дейността си само преди 5 месеца, като за този период разшири двойно зоните за наемане и съответно оставяне на електромобила. До момента са регистрирани над 10 000 потребителя на услугата, а ежедневно тя се ползва поне 150 пъти.

Целта на организаторите на проекта е през 2018 г. броят на електрически коли за споделено пътуване да скочи до 100, а регистрациите – до 20 000. Съответно за 2019 г. целите са още по-високи – 250 автомобила на ток и 40 000 регистрирани в системата потребители.

„Гордеем се, че именно Volkswagen е партньор на SPARK и нашият най-малък модел Volkswagen e-up! в момента поставя София сред най-модерните столици по света с услугата споделено ползване на електрически автомобил - заяви Маркус Татцер, изпълнителен директор на „Порше БГ”, официален вносител на Volkswagen и Audi за България. - Освен удобството, екологичността и удоволствието, което e-up! предлага, той се превръща в посланик и учител по електормобилност и я прави буквално достъпна за всеки със смартфон.”

Самата услуга е наистава лесно достъпна. Нужно е свалянето на приложение за смартфон, от което автомобилът може да бъде резервиран на удобно за клиента място. Той проверява оставащия му пробег и ако го устройва, наема колата. Плащането става с кредитна или дебитна карта.

Снимка: ДЗИ
 

Тагове: spark volkswagen up
0 от 500
  • #8
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Учуден ( преди 5 години )
    Как ще е брутално скъпа? Чуваш ли се?За един и същи маршрут с такси платих 10 и нещо лв, а със Spark ми излезна първоначалните 3.48 лв.
  • #7
    7 rate up comment 5 rate down comment
    аз ( преди 5 години )
    Услугата е брутално скъпа! 57 лева за ден през седмицата и 49 през уикенда. За 12 минути 3,48 + още 0,29 на минута отгоре. И накрая оставаш с нищо.
  • #6
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Разликата в цената е 20К лв докато се избият батерията ще е за смяна като цяло цената е нереална доста над Поло GTI за пробега с 18КВТ батерия и ускорението с 82 коня мотор
  • #5
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Пецата ( преди 5 години )
    Браво , нека има пове4е компании предоставящи такива услуги на клиентите си
  • #4
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Фен номер 1 ( преди 5 години )
    Народния автомобил , няма какво да кажем пове4е, от народа за народа .
  • #3
    18 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 5 години )
    Безплатното паркиране според тебе не е ли предимство, при положение че през по-голямата част от денонощието е паркирано в синя или зелена зона? А горивото и обслужването?
  • #2
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    По-добър и атрактивен е Ъп GTI не виждам и 1 предимство на Е-Ъп
  • #1
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    пробвано - услугата е перфектна !ако искаш да си свършиш работа и ти трябва независим превоз - това е !а Упчето е уникална машина !поздравления за VW за тази кола - супер приятна и удобна !