IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В София вече се движат 60 електрически VW up за споделено ползване

Услугата набира скорост и досега има 10 000 регистрирани потребителя

В София вече се движат 60 електрически VW up за споделено ползване

Броят на електрическите автомобили за споделено ползване в София вече достига 60 с добавянето на 25 чисто нови Volkswagen up. Те се присъединиха към движещите се от края на миналата година 35 коли от същия модел.

В София вече се движат 60 електрически VW up за споделено ползване

Машината са част от car sharing услугата SPARK, която е първата по рода си в столицата. Платформата стартира дейността си само преди 5 месеца, като за този период разшири двойно зоните за наемане и съответно оставяне на електромобила. До момента са регистрирани над 10 000 потребителя на услугата, а ежедневно тя се ползва поне 150 пъти.

Целта на организаторите на проекта е през 2018 г. броят на електрически коли за споделено пътуване да скочи до 100, а регистрациите – до 20 000. Съответно за 2019 г. целите са още по-високи – 250 автомобила на ток и 40 000 регистрирани в системата потребители.

„Гордеем се, че именно Volkswagen е партньор на SPARK и нашият най-малък модел Volkswagen e-up! в момента поставя София сред най-модерните столици по света с услугата споделено ползване на електрически автомобил - заяви Маркус Татцер, изпълнителен директор на „Порше БГ”, официален вносител на Volkswagen и Audi за България. - Освен удобството, екологичността и удоволствието, което e-up! предлага, той се превръща в посланик и учител по електормобилност и я прави буквално достъпна за всеки със смартфон.”

Самата услуга е наистава лесно достъпна. Нужно е свалянето на приложение за смартфон, от което автомобилът може да бъде резервиран на удобно за клиента място. Той проверява оставащия му пробег и ако го устройва, наема колата. Плащането става с кредитна или дебитна карта.

Снимка: ДЗИ
 

Тагове: spark volkswagen up
0 от 500
  • #18
    5 rate up comment 2 rate down comment
    KLASIKA ( преди 6 години )
    хиляди облъчени новопорасли вампири захранени и сукали "заразна"реклама вместо мляко....!!!!ЗАРАЗНО ЗЛО са младите добитъци ,защото не четат нищо освен интернет и вярват сляпо на целенасочената пропаганда която използва даги подържа в "разсеян" и мъглив транс,манипулира ги да вярват и да правят това което е угодно на печалбарите!!!!Всички сте мъртви ,но не го знаете,защото младите"неосъзнати"убийци правят това което им се каже и идва края на гражданската ни свобода и ставаме рекламни роби!
  • #17
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Даскалов, тук не е форум "Българска граматика".Иначе се издигаш в очите на слепите, браво.
  • #16
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Даскала ( преди 6 години )
    Кое му е скъпото на Spark, бе?! ИСУЛ -> Редуда -> Горна баня -> СУ със зелено такси ми излезе час и половина време и 60 лева! А вие шми карате цяло денонощие за 57 леваИ СЕ НАУЧЕТЕ, ЧЕ"наистина" и "батерии" НЕ СЕ пишат с Й! Излагате се като кифладжии. Най обичам да ми пишат "Кой сме ние?" - маалиии...мазало!
  • #15
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    През следващите години на пазара ще започнат да навлизат електрическите мотопеди! Това найстина ще направи революция в градския транспорт. На едно изложение в Англия видях такъв протип със 10 киловата батерия. Ускорява като мотор а по документи се води колело. (кара се без книжка)Харчи под два лева на 100 километра и се зарежда за 2-3 часа от стандартен контакт 220 волта.До няколко години сигурно ще станат масови.За през лятото това е идеалния транспорт в града!
  • #14
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да сигурно за безплатно паркиране и разхода си струва разликата от 27 000лв с по пъргавия 1литров 90 коня харчещ 5 на 100
  • #13
    13 rate up comment 2 rate down comment
    До последния ( преди 6 години )
    Приятен за каране с електромотораУдобен за паркиране защото е мъничък.Може би това се има предвид
  • #12
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    безспорно е много скъпа услугата, но от друга страна е доста удобно ако ти трябва спешно кола. за спешност само е ок иначе има много други варианти. както и да е поздравления за тази услуга. дано и други производители се включат и цените да паднат. на запад тези услуги са евтини защото на колите са залепени реклами и фирмите плащат на изминат км за реклама и така цената на услугата много пада.до първияъп приятен и удобен?!ти качвал ли си се изобщо на тази табуретка?
  • #11
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "И накрая оставаш с нищо."Ти кво искаш е, и *** ли да ти направи ? Който няма пари като нас, градския, после пеш, това е.
  • #10
    13 rate up comment 1 rate down comment
    До аз ( преди 6 години )
    Скъпа Скъпа колко да е скъпа услугата? Какво друго ще вземеш за 57 лв на ден, като включиш и цената на горивото и паркирането?
  • #9
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    услугата на Спарк е супер атрактивна и като цена !заложиха първо на 30 коли - видяха че има ОГРОМЕН интерес и ги удвоиха и ще ги утроят !!!заслужава си отвсякъде за хора работещи в центъра и са без кола, а им се налага да ползват !