IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Седемте най-технологични седана на пазара

В класацията преобладават германските марки, но има и електромобили

Седемте най-технологични седана на пазара

Автомобилни експерти от САЩ съставиха списък на 7-те най-технологично напреднали седани. Както може да се очаква, в нея преобладават германски премиум модели, но има и  електрически автомобили.

1. BMW 7-Series

7-те най-технологични седани

Лидер в класацията е огромният седан BMW 7-Series, който е истинско съчетание от комфорт и високи технологи. С него дори и най-дългите пътувания носят огромно удоволствие. За пътниците в колата има два 10-инчови екрана, фиксирани на предните седалки. Колата също така предоставя достъп до Wi-Fi. Бордовият компютър осигурява пълен контрол над функциите в салона и ви позволява, например, да регулирате температурата и да нагласяте седалките.

2. Tesla Model S

7-те най-технологични седани

Второ място заема една от най-перспективните марки, насочена към постоянно подобрение и полети до Марс. Както вече предположихте, става дума за Tesla, или по-скоро за Model S. Голямата оссобеност на този модел е най-развитият до момента автопилот.

3. Mercedes-Benz S-Class

7-те най-технологични седани

Още един автомобил, създаден за осигуряване максимален комфорт на пътниците. Тук има не само големи екрани и интернет, но и най-удобните масажни седалки, които се грижат за гърба ви. Има и "умни" освежители на въздуха, които предоставят пет аромата. Освен това системите на автомобила може да се управляват със смартфон.

4. Audi A8

7-те най-технологични седани

Седанът Audi A8 залага най-много върху комфорта на водача, а не на пътниците. Всичко в тази кола е насочено към улесняване на най-трудните етапи от пътуването. Всички системи се управляват от удобен сензорен панел. Автомобилът има асистент за управление, както и автоматично паркиране.

5. Cadillac CT6

7-те най-технологични седани

Може би една от най-гъвкавите автомобили от гледна точка на комфорта и високотехнологичните функции. За разлика от повечето други, Cadillac CT6 наистина ви позволява да оптимизирате управлението на колата. На практика, почти всичко в този автомобил мое да бъде управлявано с помощта на смартфон.

6. Acura RLX Sport Hybrid

7-те най-технологични седани

"Умните" характеристики на Acura RLX Sport Hybrid са насочени основно към минимизиране на неизправности, повреди и максимално лесно шофиране. Колата може дори да предупреди водача, че е необходимо да намали скоростта. Климатроникът избира сам желания режим на работа в зависимост от атмосферните условия и взима под внимание това дали автомобилът е изложен на пряка слънчева светлина.

7. Porsche Panamera


7-те най-технологични седани

Този седан предоставя изключителна комбинация от висока производителност и високотехнологична функционалност. Има буквално всичко - от автопилот до сензорни екрани, както и синхронизация на автомобилните системи с мобилните устройства на водача.

Снимки: Производителите

0 от 500