IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Седемте най-технологични седана на пазара

В класацията преобладават германските марки, но има и електромобили

Седемте най-технологични седана на пазара

Автомобилни експерти от САЩ съставиха списък на 7-те най-технологично напреднали седани. Както може да се очаква, в нея преобладават германски премиум модели, но има и  електрически автомобили.

1. BMW 7-Series

7-те най-технологични седани

Лидер в класацията е огромният седан BMW 7-Series, който е истинско съчетание от комфорт и високи технологи. С него дори и най-дългите пътувания носят огромно удоволствие. За пътниците в колата има два 10-инчови екрана, фиксирани на предните седалки. Колата също така предоставя достъп до Wi-Fi. Бордовият компютър осигурява пълен контрол над функциите в салона и ви позволява, например, да регулирате температурата и да нагласяте седалките.

2. Tesla Model S

7-те най-технологични седани

Второ място заема една от най-перспективните марки, насочена към постоянно подобрение и полети до Марс. Както вече предположихте, става дума за Tesla, или по-скоро за Model S. Голямата оссобеност на този модел е най-развитият до момента автопилот.

3. Mercedes-Benz S-Class

7-те най-технологични седани

Още един автомобил, създаден за осигуряване максимален комфорт на пътниците. Тук има не само големи екрани и интернет, но и най-удобните масажни седалки, които се грижат за гърба ви. Има и "умни" освежители на въздуха, които предоставят пет аромата. Освен това системите на автомобила може да се управляват със смартфон.

4. Audi A8

7-те най-технологични седани

Седанът Audi A8 залага най-много върху комфорта на водача, а не на пътниците. Всичко в тази кола е насочено към улесняване на най-трудните етапи от пътуването. Всички системи се управляват от удобен сензорен панел. Автомобилът има асистент за управление, както и автоматично паркиране.

5. Cadillac CT6

7-те най-технологични седани

Може би една от най-гъвкавите автомобили от гледна точка на комфорта и високотехнологичните функции. За разлика от повечето други, Cadillac CT6 наистина ви позволява да оптимизирате управлението на колата. На практика, почти всичко в този автомобил мое да бъде управлявано с помощта на смартфон.

6. Acura RLX Sport Hybrid

7-те най-технологични седани

"Умните" характеристики на Acura RLX Sport Hybrid са насочени основно към минимизиране на неизправности, повреди и максимално лесно шофиране. Колата може дори да предупреди водача, че е необходимо да намали скоростта. Климатроникът избира сам желания режим на работа в зависимост от атмосферните условия и взима под внимание това дали автомобилът е изложен на пряка слънчева светлина.

7. Porsche Panamera


7-те най-технологични седани

Този седан предоставя изключителна комбинация от висока производителност и високотехнологична функционалност. Има буквално всичко - от автопилот до сензорни екрани, както и синхронизация на автомобилните системи с мобилните устройства на водача.

Снимки: Производителите

0 от 500
  • #14
    6 rate up comment 15 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    Ваги, дизела трака, канцерогенен е и е по-плътен от бензина, а разход 3.5/100 може да даде само някоя сапунерка по малкоумния евро метод на измерване. Тук говорим за пълноразмерни премиум седани и е логично "технологичността" да се оценява по ефективността им, защото те са неизменно свързани. Сега стопли ли?
  • #13
    11 rate up comment 17 rate down comment
    KLASIKA ( преди 6 години )
    Какви технологии...,ало....?!?!?Технологии има само в Совалката!!!!!Тука си правят експерименти,нещо като лаболатория и в същото време взимат парите на оглупелият *** който като деца в детска градина се радва на шумни-цветни ел.играчки...?!?!В 89% от случаите технологиите са непотребни,АМА ДА ИМА-ДА СЕ ДУЕМ....И това БМВ е такава пародия с лъскави Пернишкилайстни отпред и несъразмерно изкривените предни фарове които са ги взели от изоставен чертеж на Хюнда......Ще им дам истинско красиво и изчистено,достолепно и скулптурно-хореографски завършеноколие на колите в най-добрите и успешни истории на БМВ които сега тотално отшумяха за съжаление......?!?!https://imageshack.com/i/poZSY6O4jСега БМВ е натруфена в своята безидейност изцепка на връзкарите....?!?!Да се надяваме да почнат пак да правят хубави коли ,защото Волво ги посече с новия си дизайн,а Алфа им направи показно!!!!Да не говорим,че Супърбна Шкода е много по-хубав от 7-серия.......?!?!Не стига ,че предлагат стръв за шарани наречено на шега:-технологии...,ами го предлагат и във фалшива опаковка......?!?!Но щом света оглупява-това заслужава!
  • #12
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    1 mpg по-малко*Да се поправя.
  • #11
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да, ама тогава когато са тествали БМВ-то , шофьора се отбил до МакДоналдс, хапнал здраво , качил 0,489248 грама, и след 2-рия км, си отпуснал крака с 2,29030 милиметра, за стотна от секундата, и това в крайна сметка се отразило на разхода и оттам е изгоряло 1 mpg повече.Бъди точен.
  • #10
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И какво общо има разхода с технологичността, КаскенТо тогава един дизелов автомобил с разход от 3,5/100 е най технологичнияНо тъпотиите са ви присъщи...
  • #9
    6 rate up comment 19 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    Не знам що за експерти са писали това, но Lexus LS500h, обикновен хибрид има разход 28 mpg, докато БМВ 740е, плъгин хобрид - 27, а най-икономичните S-класа и А8 - по 22. Кой е най-напред технологично е повече от очевидно. Останалото е дрънкулки и финтифлюшки.
  • #8
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Жълти каски, факти, дошки къде сте бре .... жълтиии .... консервените ви кутии ги няма никъде .... къде са ви технологичните геометрични фигури, наречени Тойоти. Най - накрая ме послушахте и ги вързахте някъде да пасат ли ? ахахаххахахахаах:Д :Д :Д
  • #7
    21 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Интересно - американци са правили класацията и пЛексус ги няма въобще. Това означава, че дори и американците реално осъзнават факта че японските премиуми са технологични колкото среденостатистически шевролет.
  • #6
    9 rate up comment 2 rate down comment
    до :) ( преди 6 години )
    Аз искам, дай ми една седмица (от споменатите) без гаранция :P
  • #5
    30 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Отоговорът е, че който може да си купи подобно технологично чудо, до изтичане на гаранцията, вече ще чака следващото поколение.А бедни българи като теб и мен, ако искаме да се насладим и ние, като бели хора, на истинска кола, ще заложим апартамента да си я купим, но няма да можем да я поддържаме и след това ще дойдем тука и ще плюем по Ауди, подобно на един индивид тука.