IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla подобри рекорда си за производство

През първите 3 месеца на годината компанията е направила 34 494 електромобила

Tesla подобри рекорда си за производство

Американският производител на електромобили Tesla е подобрил най-доброто си постижение, след като за първите 3 месеца от 2018 г. от конвейра на фабриката му се слезли 34 494 коли – 24 728 Model S и 9766 Model 3. Това е с 40% по-добър резултат от този за последното тримесечие на 2017 г.

Tesla подобри рекорда си за производство

Основният ръст се дължи на седана Model 3, чиито обеми на производство са се увеличили с 25% - до 2020 през последната седмица. В Tesla все още се надяват, че в края на юни ще успеят да достигнат до 5000 бройки на седмица. Тази цел първоначално беше поставена за март, но по-късно плановете бяха коригирани.

През първите 3 месеца на 2018 г. компанията е доставила на клиентите си 29 980 машини – с 13 повече от предишното тримесечие. Това са 11 730 Model S, 10 070 Model X и 8 180 Model 3, като резултатът е отличен за Tesla, тъй като преди Нова година компанията предлагаше сериозни отстъпки на клиентите си. При това обемите на доставки на Model 3 растат 5 пъти по-бързо от темповете на производство.

По-рано тази година компанията на Илон Мъск отбеляза производството на своя 300-хиляден електромобил. Над 100 000 бройки са доставени на клиентите само през 2017 г., като в Tesla се надяват, че в края на 2018 г. този резултат ще се увеличи.

Снимка: Tesla
 

Тагове: tesla
0 от 500
  • #9
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Фабриката за батерии и инвестициите вече отдавна не са оправдание, като те бяха преди няколко години. А между другото Солар сити - една от инвестициите така и не излезе на печалба. Сега им трябват пари за оперативни разходи а никой неще да дава. Чел съм, че при Модел Ес всяка продадена кола струва на Мъск по 3500 долара загуба и трябваше да се избиват от Модел 3 а него не могат да го подкарат въобще Така че...
  • #8
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако произвеждат повече, ще изплуват над загубите, които са "генерирани" главно от големите инвестиции в новите заводи и фабрики за батерии, а не защото даден модел се продава на загуба. Жоро Дизела се е надишал стабилно със сажди и се опитва да се прави прогнози, базирайки се на група финансисти защитаващи статукството в бранша и опитвайки се всячески да смъкнат цената на "Тесла", защото акциите им се отроиха, като стойност през последните год.
  • #7
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Вече и децата разбраха, че Тесла е балон.
  • #6
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Най-интересното е, че всички в ръководството и борда на директорие на Тесла без Мъск директно продават акциите си в компанията. Техническият директр, брата на Мъск, братовчедите на Мъск директно продават акциите си, които получават като възнаграждение. Явно е че дори и те не вярват в собствената си компания.
  • #5
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    И големите да влязат пак няма да поевтинее драстично. Вярно е че цените за производство на батериите падат - обаче цените на суровините за тях почват да се покачват и е танто за танто.
  • #4
    2 rate up comment 5 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 6 години )
    производството на елктромобили може да поевтинее само ако големите производители навлязат масово в бранша...а те не бързат...защото е рано...инфраструктура, законодателство, висока себестойност на производство, високи и неконглокентноспособни крайни цени и т.н.
  • #3
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Я дайте пример за производител който за 5 години увеличава производството 6 пъти като до края на годината ще са поне 10 пъти в сравнение с 2013 и през това време е на печалба в отчетите си пише какъв е маржа и загубите се виждат те пак продавали на загуба да спрем с простотиите ама вие не спирате ва
  • #2
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Всеки ден лъжливи новини за *** Т'сла - тия обеми трябваше да са достигнати отдавна, а слушаме само оправдания, но по-важното е, че с увеличените продажби се увеличиха и загубите, вместо да намалеят - така че айде дайте да спрем с тия простотии!
  • #1
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Жоро Дизела ( преди 6 години )
    И друг път съм казвал, колкото повече произвеждат толкова повече загуби трупат. Средата на май ще има финансови данни за първото тримесечие и очаквам за 3 месеца загуба от 1 милиард долара. Фалит края на 2019, началото на 2020. Запишете си го.