IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla подобри рекорда си за производство

През първите 3 месеца на годината компанията е направила 34 494 електромобила

Tesla подобри рекорда си за производство

Американският производител на електромобили Tesla е подобрил най-доброто си постижение, след като за първите 3 месеца от 2018 г. от конвейра на фабриката му се слезли 34 494 коли – 24 728 Model S и 9766 Model 3. Това е с 40% по-добър резултат от този за последното тримесечие на 2017 г.

Tesla подобри рекорда си за производство

Основният ръст се дължи на седана Model 3, чиито обеми на производство са се увеличили с 25% - до 2020 през последната седмица. В Tesla все още се надяват, че в края на юни ще успеят да достигнат до 5000 бройки на седмица. Тази цел първоначално беше поставена за март, но по-късно плановете бяха коригирани.

През първите 3 месеца на 2018 г. компанията е доставила на клиентите си 29 980 машини – с 13 повече от предишното тримесечие. Това са 11 730 Model S, 10 070 Model X и 8 180 Model 3, като резултатът е отличен за Tesla, тъй като преди Нова година компанията предлагаше сериозни отстъпки на клиентите си. При това обемите на доставки на Model 3 растат 5 пъти по-бързо от темповете на производство.

По-рано тази година компанията на Илон Мъск отбеляза производството на своя 300-хиляден електромобил. Над 100 000 бройки са доставени на клиентите само през 2017 г., като в Tesla се надяват, че в края на 2018 г. този резултат ще се увеличи.

Снимка: Tesla
 

Тагове: tesla
0 от 500
  • #19
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Жоро Дизела ( преди 5 години )
    до: Ищван ЧуркаЕ па качи се в твоята тесла напиши на едно листче ника си, направи снимка и дай линка да видим ти колко много обичаш тесла, че си намерил 200К+ лева да си я купиш. Аз срещу колата тесла нямам нищо против, просто фирмата тесла ще фалира. Казах ти да си го запишеш на листче и най-късно след 2 години пак ще си говорим.
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ухааа невероятна новина.Тука рекорди се чупят.
  • #17
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Ищван Чурка ( преди 5 години )
    "Тинтири-минтири" и Жоро Дизела не харесвали Тесла?!Аууу, накривиха ми:Тц тц тц... дали да си разплета вълнения чорап аз по тоя повод?
  • #16
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Нали според вас моделите на Тесла са прости и не стават за нищо, защо тогава германците се учат от тях. Правело се от пантивека, а защо Бентли не разучава модели на Дачия???Големи разбирачи тук, ще оправят света.
  • #15
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Щото германците са най добрите затова ли взимат кадри от Тесла и са едни от първите които си купуват техните модели.Бмв имат хибриди благодарение на Тойота
  • #14
    2 rate up comment 3 rate down comment
    фон Майнщофен ( преди 5 години )
    И кое ще изшпионират от ТеслЪ може би японските батерии на Панасоник?!
  • #13
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Да.. ( преди 5 години )
    Да точн отака моето момче,..те германицте не са виждали фенерче,не знаят как се прави самоносеща конструкция и нямат понятие от ел мотори...божеее...бе ти кой ко клас си? Явно си доста назад в развитието си и не си чувал за икономически шпионаж..това дето думаш се прави от пантивека,всеки с всеки..
  • #12
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тесла тва Тесла онова, но германските производите си купуват колите им и са изумени като ги разучават и разглабят.И кадри не се спряха да вербуват от Тесла.Ако не са Тесла, Тойота и Нисан гермаците още нямаше да знаят как се правят електромобили.
  • #11
    2 rate up comment 6 rate down comment
    ДД ( преди 5 години )
    Абей надишания...я ни обясни как ходиш до магазина с 50 лв, а купуваш за 100 че не стопляме.Тоя балон се помпи от администрацията на Обамата,..оня африкансия ..сега като паднаха изкуствено завишените и нереални норми създадени да направят комфортна среда за електро-мотото,..некой се сети ,че кораба потъва.Нормално..кораб пробит в началото..Сега въпроса е ? кой *** Пенето..Дошо или Фактето...тия са овъртяха в егаси сериала.Евтина сапункя като Тсличката
  • #10
    5 rate up comment 7 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    "Най-интересното е, че всички в ръководството и борда на директорие на Тесла без Мъск директно продават акциите си в компанията."Цървула от *** тръгнал да дава акъл за американските борси. Продаването на акции веднага щом мениджърите ги получат е масова практика за да се предотвратят борсови спекулации и слухове.