IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Toyota объркали буталата на свой модел

Грешката е причина за сервизна акция на Camry

В Toyota объркали буталата на свой модел

Японската марка Toyota стартира нова кампания по изтегляне на автомобили в САЩ. Този път 1730 бройки на седана Camry ще бъдат прибрани за ремонт. Официалната причина е повече от странна - в колата са поставени грешни бутала!

Toyota изтегля 1730 Camry от САЩ

Изтеглянето ще засегне сравнително малък брой Camry от моделната година 2018, произведени в периода от декември 2017 г. до средата на януари 2018 г. и оборудвани с 2,5-литров четирицилиндров двигател. Според Carscoops по време на сглобяването на автомобилите в тях са поставени бутала с малко по-голям размер.

Този проблем е критичен и води до груба работа на двигателя, повишено износване, шум и дим от изпускателната тръба. Също така може да има проблеми с мощността и динамиката на автомобила. Фаталната грешка, допусната на конвейера, ще доведе до нестабилна работа на двигателя или до ранната му повреда.

Toyota изтегля 1730 Camry от САЩ

За втори път в първите три месеца на годината японската компания изтегля модела Camry. През февруари Toyota върна в заводите си близо 12 000 бройки с двигател V6 поради неправилно свързани горивни линии и опасност от изтичане на гориво.

Снимка: Toyota

Тагове: toyota camry
0 от 500
  • #8
    8 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да, друго си е да караш зад ФВ и не само! Там със софтуерчето всичко е точно! Качество на облаци!
  • #7
    20 rate up comment 10 rate down comment
    F1 ( преди 6 години )
    Тия от Тойота как могат да правят такива грозни коли? То онази водородната Марая, то новите Приуси - от грозно, по-грозно......
  • #6
    21 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Като караш зад такава Тойота мирише на качество! Японско качество!
  • #5
    22 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    То тия са пред фалит, въпрос на време е VW, да ги купят.Тогава мисля, че всичките професори в България, ще си направят сепуку.Понеже в България само професорите карат Тойоти и всичките са диви фенове.... на парадите.ахаххахаха хахахаха :Д :Д :Д
  • #4
    24 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И все пак рекорда на Тойота за отзовани коли през 2009, за отказали спирачки и самоускоряващи коли, може само Тойота да си го подобри.
  • #3
    20 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    койота от ден на ден стремглаво вървят към фалит !!!бездарници и мошеници !
  • #2
    26 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Най-надеждни и най-качествени са само в главите на жълтите каски.Качество - Кобе Стийл и неквалифицирани кадри,Надеждност - Адапазаръ, у комшийте.Toyota forever!!!!
  • #1
    28 rate up comment 19 rate down comment
    не е вярно! ( преди 6 години )
    "За втори път в първите три месеца на годината японската компания изтегля модела Camry."А иначе е най-надеждният, с най-високо клиентско доверие и подобни бла-бла глупости!Ама и дефектите си ги бива - теч на гориво и сгрешен двигател.Варели грозни!