IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Toyota объркали буталата на свой модел

Грешката е причина за сервизна акция на Camry

В Toyota объркали буталата на свой модел

Японската марка Toyota стартира нова кампания по изтегляне на автомобили в САЩ. Този път 1730 бройки на седана Camry ще бъдат прибрани за ремонт. Официалната причина е повече от странна - в колата са поставени грешни бутала!

Toyota изтегля 1730 Camry от САЩ

Изтеглянето ще засегне сравнително малък брой Camry от моделната година 2018, произведени в периода от декември 2017 г. до средата на януари 2018 г. и оборудвани с 2,5-литров четирицилиндров двигател. Според Carscoops по време на сглобяването на автомобилите в тях са поставени бутала с малко по-голям размер.

Този проблем е критичен и води до груба работа на двигателя, повишено износване, шум и дим от изпускателната тръба. Също така може да има проблеми с мощността и динамиката на автомобила. Фаталната грешка, допусната на конвейера, ще доведе до нестабилна работа на двигателя или до ранната му повреда.

Toyota изтегля 1730 Camry от САЩ

За втори път в първите три месеца на годината японската компания изтегля модела Camry. През февруари Toyota върна в заводите си близо 12 000 бройки с двигател V6 поради неправилно свързани горивни линии и опасност от изтичане на гориво.

Снимка: Toyota

Тагове: toyota camry
0 от 500
  • #28
    1 rate up comment 1 rate down comment
    r ( преди 5 години )
    Тойота не беше ли онази фирма дето прави шевни машини? Ами какво чакаш от тях?
  • #27
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Иска им се на жълтурите да е шега, иска им се на жълтурчетата да не фалират, ама .... няма на къде. От Тойота ще остане само превода, т.е. "Благородни оризища".Селската, кючекчийска марка ще произвежда ориз. хахахаха
  • #26
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    https://***.auto123.com/en/news/2018-Toyota-Camry-recall-pistons/64522/...и още десетки линкове от други издания. Ще им се на япончетата да е първоаприлска шега.
  • #25
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    първоаприлска шегичка е това. явно някой от комедията не обича тойота и си прави такива закачки. лошо нема де поне видяхме колко е акъла на форумната *** която не се усети че е пусната по пързалката.
  • #24
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тази новина е от 1 април, но нищо де :) , малко спорове не са излишни.
  • #23
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Друго си е Фолксваген дизеляк до гроб,без нито една сервизна акция ..
  • #22
    5 rate up comment 2 rate down comment
    DD ( преди 5 години )
    Къдеее оня поамерканчения са Camry-то, дто супер доволен.... хахаха...пародия.. Карайте си таралясниците и не ни занимавайте .А баш тия от САЩ са сглобн и само от гринговци, шир потреба.
  • #21
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Сбъркали буталата на 2,5-литров и сложили по големи? От кой мотор ще да са тези? От някой модел на GM ли? Тия са *** смешниците с уникално неквалифицирани кадри, латиноси
  • #20
    8 rate up comment 5 rate down comment
    1111 ( преди 5 години )
    To заради японското качество - типично японските марки Нисан и Митсибиши са собственост на не някой друг а на РЕно. Ай честито за далновидна япоснка политика, качество и лоялни клиенти на японските коли. хахаха
  • #19
    9 rate up comment 7 rate down comment
    pfff ( преди 5 години )
    Хахахах , точно да нозовеш тия марки за старовремски просто е поакзателно за вродена тъпота и ограничени мирогледи. Тойота е най-изостаналата марка от всички японски. С едни хибриди просто няма как да си номер 1. Мазда е доста по-налреднала и се стреми да се развива и то правилно. Ниско твгло, ефективност и др. ААА да не говорим за европейските марки. Няма база за сравнение с Тойота, най-изостаналата марка - за тях CVT трансмисията е върха на сладоледа. Факт за ...... вродена ограноченост.