IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Praktiko Tiger Kub – джуджето от Дубай

Обединените Арабски Емирства са място на което са концентрирани вероятно най-много луксозни и супер автомобили на квадратен километър.

Praktiko Tiger Kub – джуджето от Дубай
Там можете да видите всичко което се е появило през последните години в световното автомобилостроене, дори само като концепция или екзотична луда идея. В Емирствата обаче почти липсва собствено производство на автомобили. Един от малкото производители разположени там е Praktiko GT.


Именно фирмата Praktiko GT показа преди два месеца на изложението в Дубай своя малък автомобил за градски превоз Tiger Kub. Серийната версия на тази кола ще видим през тази година, също на изложението в Дубай през ноември. 

Фирмата планира да се появи с този модел на пазарите в развиващите се страни в Африка и Азия. Цената предварително е определена в рамките на 3 000 долара и по този начин ще бъде основен конкурент на новия малък автомобил с ниска цена на индийската Тата. Индийците ще представят своя автомобил още тази седмица на автосалона в Делхи. 

Производителите от Praktiko GT в Дубай съобщават, че за двигател на своя автомобил ще използват агрегата разработен за Swatchmobile, на базата на който се появи Smart. Praktiko Tiger Kub ще има максимална скорост 96 км/час и среден разход на гориво в града от 3.9 литра на 100 км.  
0 от 500