IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Audi RS5 получи V6 с 450 коня

Ускорението от 0 до 100 км/ч при лифтбека ще отнема под 4 секунди

Новото Audi RS5 получи V6 с 450 коня

Компанията Audi показа на автосалона в Ню Йорк новото поколение на лифтбека RS5. Продажбите на автомобила в Европа ще стартира до края на годината, като основни конкуренти на модела се сочат BMW M3 и M4, както и Mercedes-AMG C63.

Новото Audi RS5 получи V6 с 450 коня

Спортният модел е оборудван с 2,9-литров бензинов мотор V6, развиващ мощност от 450 к.с. Двигателят работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия Tiptronic. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема под 4 секунди, а максималната скорост е 249 км/ч.

Автомобилът е малко по-агресивен на външен вид от едноименно купе, показано през миналата година. Той е получил по-големи въздухозаборници, масивни калници, светодиодна оптика, външни огледала от карбон, спойлер, 19-цолови джанти и спортна изпускателна система.

Теглото на Audi RS5 е 1840 кг., като машината е оборудвана със система за задвижване на четирите колела, модернизирани амортисьори и спортно адаптивно окачване. Обемът на багажника е 480 литра (1300 литра при свалени задни седалки).

В базовото оборудване на модела влизат тризонов климатик, електрическо управление на вратата на багажника, спортни седалки и мултимедиен комплекс със 7-инчов дисплей. Салонът на RS5 е направен от кожа.

Снимки: Audi

Още снимки на модела - в галерията горе.

Тагове: audi rs5
0 от 500
  • #8
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Гроздето, ( преди 6 години )
    ...как е хейтърчета, киселко ли е :) даммм баси как малнеят тия 250 км...пфуууу всеки ден фучим с 280...и вече 250 ги нямате за нищо хахах...жалка работа.
  • #7
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Баси!! ( преди 6 години )
    таа "новина" може от месеци да се види нагледно в тубата!и цели 249км/ч!!? е тва е хипер "спортен" автомобил, маде ин аФтокомедия )))))))
  • #6
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Нев ( преди 6 години )
    Хубав автомобил, но за съжеление дизайнерите на Ауди за пореден път затвърждават в каква безидейност са изпаднали, щом това ни го представаят като НОВОТО!
  • #5
    7 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Шкодата с четирите нули рулира. Браво на чехите. Кефят.Дано само Дачия да не ги купи, че както е тръгнало...
  • #4
    13 rate up comment 16 rate down comment
    :) ( преди 6 години )
    Евала, добра е шкодичката
  • #3
    11 rate up comment 11 rate down comment
    JDM сектант ( преди 6 години )
    Хубава кола за който има пари да си я позволи...но появява се Джулия и остава да се бори за второто място с Ц63 и М3/4
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Georgi ( преди 6 години )
    4ката e GranCoupe а не грантуризмо
  • #1
    11 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    бмв и мерседес нямат пряк конглокент в тази ниша ауди удариха в десятката на външен вид почти не се различава от премиум а7 единствено кокпита е под въпрос иначе интериора е супер и е по високо от бмв и мерседес и до появата на новите 4 грантуризмо и с спорткупе на мерседес ще са царе на кокосовия крем