IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как сами да махнем пукнатината от предното стъкло

Трябва ви парцал, препарат за миене на прозорци, спирт, лак за нокти и малко време

Почти всеки шофьор е имал проблем с пукнатина на предното стъкло на автомобила си. За някои това сигурно изглежда като дреболия, но дефектите по стъклото съществено развалят настроението при пътуване, а може да ви донесат и глоба от Пътна полиция. Дори съвсем малка пукнатина е способна да се разшири и разпространи по цялото стъкло, което да доведе до това по време на движение то да се пръсне. Ако не ви мързи и не ви се дават пари за майстор в някой сервиз, за 30-40 минути сами може да поправите такава пукнатина.
  
   
Как сами да махнем пукнатината от предното стъкло
  
  
За разлика от страничните стъкла, предното се състои от няколко слоя, поради което пълната му подмяна или ремонт излизат скъпо. За да си спестите пари, а и време, може сами да си помогнете. Най-добре е процедурата да бъде извършена през лятото или пролетта, когато времето е сухо и топло. Първо, трябва да измиете добре повърхността. Използвайте препарат за миене на прозорци. След това избършете мястото с чист парцал.
   
   
Как сами да махнем пукнатината от предното стъкло


После обезмаслете повърхността с ацетон, спирт или разтворител. Течността най-добре се нанася със синтетичен парцал, който е без власинки. Ако е възможно, премахнете прахта и водата от пукнатината. Това ще даде по-добър краен резултат. Когато стъклото изсъхне, нанесете на тънък слой прозрачен лак за нокти (дано съпругата или приятелката ви имат такъв). Четчицата запълва целия обем на пукнатината или резката.
 
   
Как сами да махнем пукнатината от предното стъкло
  
  
След това с помощта на бръснарско ножче премахнете остатъците от лака. Най-добре е да направите това докато течността още не е засъхнала. Лакът се втвърдява за около 10-15 минути, в зависимост от дебелината на слоя.  Полученият втвърден слой може да бъде полиран, за да се получи чиста и гладка повърхност. След това целият процес се повтаря от другата страна на стъклото, в салона.
  
   
Как сами да махнем пукнатината от предното стъкло
  
  
Въпреки очевидната простота, този метод е много ефективен. Дори ако с помощта на лака за нокти пукнатината не е напълно премахната, нейното по-нататъшно разпространение спира в 80% от случаите.


Как сами да махнем пукнатината от предното стъкло


0 от 500
  • #3
    17 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако е на Жигула може. И 100 години гаранция ще ти дадат. Я пробвай със стъкло с подгрев за 2к лева какво ще ти кажат? Отговора е НЕ СТАВА!!! Подменя се стъклото. Ей големи майстори пишат тук вместо да си гледат работата ако я имат де.
  • #2
    16 rate up comment 24 rate down comment
    до: .. ( преди 6 години )
    Дрънкаш пълни глупости. Ама наистина пълни. Като не си запознат поне не се прави на умен, защото изглеждаш точно обратното. Пукнатините се отстраняват в специализирани сервизи и след това абсолютно нищо не личи. Застрахователите го поемат и е напълно безплатно. На мен ми оправиха такава и ми дадоха гаранция 50 г. Словом петдесет години гаранция, че там, където е била пукнатината, няма да се появи друга. Ама ти си дрънкай на никого не пречиш, но заблуждаваш хората така, че се спри!
  • #1
    48 rate up comment 16 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    Има само 1 начин за премахване на пукнатини от стъклото и той е подмяна на стъклото. Всичко останало е загуба на време. Купувайте си коли които да са ви по джоба и за които можете да отделите нужните пари за поддръжка. Ако ги нямате, не си купувайте кола, много е просто.