IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen модернизира С8

В петък Citroen представи обновения мини ван C8. Промените засягат както техническите характеристики, така и външния вид и интериора на автомобила.

Citroen модернизира С8
Промените във външния вид не са големи – появили са се повече хромирани детайли, леко променени са задните светлини. Повече хромирани детайли има и в интериора. 


Автомобилът е получил изцяло нов дизелов двигател и по-мощна спирачна система. Мини вана се произвежда на модернизираната платформа на досегашния C8, който е в продажба от 2002 г. Габаритите на автомобила и обема на багажника не са променени. При използване на всички места за пътници, в колата се побират 225 литра багаж, а при сгънати задни седалки 2948 литра. 


Новият турбодизелов двигател който сега ще се предлага със Citroen C8 е с обем 2.2 литра и мощност 173 к.с. Той е добре познат от моделите на Citroen C5 и C6. Максималният въртящ момент е 370 Nm и е достъпен още от 1 500 об/мин. Този двигател ще се комбинира както с механична скоростна кутия със шест степени, така и с автоматична, също със шест степени. 


Освен новия дизел, на мини вана ще се монтират и досегашните дизелови агрегати с мощност 120 и 138 к.с., както и бензиновия двигател с мощност 143 к.с. и обем 2.0 литра. 

Продажбите на обновения Citroen C8 в Европа ще започнат от първото тримесечие на тази година.  
0 от 500