IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla изостава с Model 3 заради много дефектни части

Оказва се, че 40% от произвежданите компоненти са повредени и се бракуват

Tesla изостава с Model 3 заради много дефектни части

Проблемите на Tesla с изпълняване на планираните обеми на производство на най-достъпния модел на марката – Model 3, се дължат на големия брой бракувани части. Това съобщава CNBC, като се позовава на бивши служители на компанията на Илон Мъск.

Tesla изостава с Model 3 заради много дефектни части

Според бивш инженер на Tesla, около 40% от постъпващите в завода във Фриймонт резервни части и компоненти не отговарят на началните специффикации. Тяхната проверка, както и последвало бракуване и подмяна с нови изисква време, като това е причината за забавянето на производството на Model 3.

Понякаго компанията принудена да изплаща детайли в център за възстановяване, който се намира на около 80 км от основната производствена площадка. За да бъде решен проблемът, в Tesla спешно са наели нови инженери и технически специалисти, които ремонтират частите на място.

Tesla изостава с Model 3 заради много дефектни части

В официалното съобщение на Tesla, се казва, че специалистите от компанията не се занимават с ремонт на автомобилите, а всяка една от готови вече коли преминава задължителна проверка по 500 различни точки.

По-рано тази година стана ясно, че компанията не може да покрие планираното производство на Model 3 заради монтирането на производствена линия за сглобяване на акумулаторни батерии. От Tesla тогава обещаха да решат проблема до края на март.

Снимки: Tesla

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #2
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Е лошо няма до 2025 ще произведат тези 500 хилади коли. Клиентите ще почакат.
  • #1
    13 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да не си кривя душата, на външен вид Тесла-та е супер, наистина супер. Но то е очевидно, че ще фалират скоро, трябва някой от големите играчи да ги купи.