IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla изостава с Model 3 заради много дефектни части

Оказва се, че 40% от произвежданите компоненти са повредени и се бракуват

Tesla изостава с Model 3 заради много дефектни части

Проблемите на Tesla с изпълняване на планираните обеми на производство на най-достъпния модел на марката – Model 3, се дължат на големия брой бракувани части. Това съобщава CNBC, като се позовава на бивши служители на компанията на Илон Мъск.

Tesla изостава с Model 3 заради много дефектни части

Според бивш инженер на Tesla, около 40% от постъпващите в завода във Фриймонт резервни части и компоненти не отговарят на началните специффикации. Тяхната проверка, както и последвало бракуване и подмяна с нови изисква време, като това е причината за забавянето на производството на Model 3.

Понякаго компанията принудена да изплаща детайли в център за възстановяване, който се намира на около 80 км от основната производствена площадка. За да бъде решен проблемът, в Tesla спешно са наели нови инженери и технически специалисти, които ремонтират частите на място.

Tesla изостава с Model 3 заради много дефектни части

В официалното съобщение на Tesla, се казва, че специалистите от компанията не се занимават с ремонт на автомобилите, а всяка една от готови вече коли преминава задължителна проверка по 500 различни точки.

По-рано тази година стана ясно, че компанията не може да покрие планираното производство на Model 3 заради монтирането на производствена линия за сглобяване на акумулаторни батерии. От Tesla тогава обещаха да решат проблема до края на март.

Снимки: Tesla

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #12
    6 rate up comment 6 rate down comment
    я па Пено ( преди 6 години )
    Пенке, май искаш някой да ти купи Тесличка ли ? еххх...*** как ше фалира като е на дотации от бюджета.То така и баба знае.Ако беше 100 % частна и не подкрепена от една камара служби,досега да е в историята.
  • #11
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    какво му е супер на теслата дизайн на мазда на стероиди нито пропорции нито форма нито материали много е зле от където и да погледнеш а можеше да се ориентиат към напрвата на супер скъпи лимитирани автомобили с огромна печалба и с парите да разработят бюджетни градски автомбили от рода на бмв i3 и постепено да навлязат в средния клас много им е сбъркан таргета нискокачествени автомобли за богати клиенти и високобюджетни за бедни клиенти и резултата е налице очакван фалит
  • #10
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Задокеана не могат да правят коли.
  • #9
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хаха, още не излезли и влизат за ремонт! Фейк новина или не, си е е*ати смеха...
  • #8
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Фейк новина!За качествен контрол не са ли чували. Ако има нещо некачествено се връща в завода от който е дошъл да си го оправят. Никой не оправя чужди части, които са дошли дефектни. НИКОЙ!КК се извършва от страна на фирмата производител, както и от Тесла могат да го извършват и частите изобщо да не иазлязат от там където са произведени. В договорите няма начин да няма клаузи за неустойки при недостатъчно качество и забавяне на доставките. Така,че фейк та дрънка хранилка за АнтиТесла -хейтъри
  • #7
    10 rate up comment 1 rate down comment
    недоумяващ ( преди 6 години )
    Това не звучи сериозно.
  • #6
    15 rate up comment 3 rate down comment
    до пена ( преди 6 години )
    И какво ще заложиш!? Нещо за "търкане" от лотарията ли? Хайде гледай си разсада за доматите!
  • #5
    12 rate up comment 12 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "Фалита е близо, дали ще изкарат още една година!? Съмнявам се!"Айде да се хванеме на бас с някой от отворковците тука за 100 бона, че Тесла няма да фалира скоро :-)
  • #4
    11 rate up comment 10 rate down comment
    ФонКикенБах ( преди 6 години )
    ...къф ужас, частите дефектни и не са сглобени от немски фирми..Срамота другари...Май мексикано-блек контингента бачка през куп за грош. ама какво да очакваме от крава-ленд.Евтиния и посредственост.Ще Ще..както често се пише тука...айде фалирайте и се разкарвайте от ефира..
  • #3
    15 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Фалита е близо, дали ще изкарат още една година!? Съмнявам се!