IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari показа болида си F1 за 2008. Днес това ще направи и McLaren

Вчера Ferrari показа своя нов болид за състезанията във Формула 1 през 2008 г.

Ferrari показа болида си F1 за 2008. Днес това ще направи и McLaren
Това е първият от новото поколение автомобили във Formula 1, който демонстрира задължителната система за електронен контрол (Standard Electronic Control Unit -SECU), произведена от Mclaren Electronic Systems. 

Днес своя нов болид за 2008 г. трябва да представи и очаквания най-голям съперник на Ferrari във F1 за този сезон, McLaren. 


Между най-важните промени в болида на фирмата от Маранело е повишеното тегло, което идва като следствие от новите правила във F1, ограничаващи използването на различни видове композитни материали за производство на шасито. Нови за моделите от 2008 г. ще бъдат и скоростните кутии, които задължително ще трябва да се използват най-малко в четири последователни състезания. 


Друга новост идваща от променените правила през 2008 е, че страничните защитни панели в кокпита трябва да бъдат по-високи за да защитават по-добре пилотите. Системите управляващи диференциала, скоростната кутия и двигателя са опростени съобразно новите изисквания. 


Само бъдещето ще покаже как новите правила във Формула 1 ще се отразят на надпреварата.
0 от 500