IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ефективна концепция на Ford

Ефективното потребление на гориво става все по-важна характеристика на новите модели, след като цената на нефта стигна границата от 100 долара за барел и няма изгледи да се върне на по-ниските равнища от предните години.

Ефективна концепция на Ford
Цената на дребно в САЩ вече гони тази в Европа и има прогнози, че един галон може да стигне 4 долара още през първото тримесечие на тази година. 


Като отговор на новата реалност Ford ще покаже своята нова технология наречена EcoBoost на автомобилния салон в Детройт през следващата седмица. Новата технология се демонстрира чрез супер модерната концепция Explorer America. Автомобилът комбинира изключително модерен стил със супер нови технологии. 


Седалките в интериора се плъзгат напред и назад, като по този начин подсигуряват лесен достъп за пътниците, а в задната част на автомобила има работна маса с отделни места. 

Основната иновация обаче идва от двигателя оборудван с технологията EcoBoost, насочена към получаването на повече мощност с по-нисък разход на гориво. Това се получава от комбинацията на ново поколение турбо и нова система за пряко впръскване на горивото. 


Следващото поколение на Ford Explorer ще предлага достатъчно мощност и в същото време икономия на гориво с 30% в сравнение с днешното. Автомобилът ще бъде предлаган с два двигателя – четирицилиндров с обем 2.0 литра с мощност 275 к.с. и V6 с обем 3.5 литра и мощност 340 к.с. Те ще се комбинират с нова механична скоростна кутия със шест степени. В същото време теглото на колата ще бъде по-ниско в сравнение със сегашния модел с около80 кг. 


От Ford не дават точни данни за очаквания разход, но ако се приеме че той ще бъде с 30% по-нисък от показвания сега, можем да очакваме около 6.0 литра на 100 км при по-малкия двигател и 8.5 на 100 км при по-силния агрегат.
0 от 500