IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota разкри защо не слага турбо на GT86

Конструкция на купето не позволява такъв двигател

Toyota разкри защо не слага турбо на GT86

Спортното купе Toyota GT86 няма да получи версия с турбомотор, въпреки многото молби на феновете да бъде пусната такава модификация. Това разкри главният инженер на проекта Тетсуя Тада, която е начело и на разработката на новата Supra, пред изданието Caradvice.

Toyota разкри защо не слага турбо на GT86

От думите му става ясно, че компанията не игнорира желанието на поклониците на марката, а просто няма техническа възможност за това. За да бъде направено подобно купе с турбодвигател, на практика ще трябва да бъде проектиран изцяло нов автомобил.

Тада разкри, че актуалната платформа на GT86 е разработена изключетелно за лек атмосферен двигател и поставянето на турбина ще преразпредели теглото към предната част на автомобила. А това ще създаде сериозни проблеми за колата при завиване.

Toyota разкри защо не слага турбо на GT86

Моделът Toyota GT86 е подложен на доста критики в последно време заради ниската мощност на 2,0-литров атмосферен мотор 4U-GSE, развиващ малко над 200 к.с. Поставянето на турбовигател със сигурност би направило автомобила доста по-интересен, а много от феновете на марката очакваха подобна версия да се появи под новата марка Gazoo Racing, която ще развива спортните модели на марката.

Toyota разкри защо не слага турбо на GT86

Всъщност Gazoo вече представи по-мащна модификация на GT86, предназначена за японския пазар, като промените при нея засегнаха спирачките, окачванено, изпускателната система и салона, но не и двигателя.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota gt86
0 от 500
  • #6
    10 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Изключително безобидна "спортна" кола. 2018 година сме, атез са в застой от десетилетие и повече. Само веднъж съм виждал такава на живо, караше я една малка женичка. Нещо не е много популярна, поне в Европа.
  • #5
    12 rate up comment 15 rate down comment
    нали ( преди 6 години )
    Само хондаджиите и тойотаджиите ги разбират нещата беййй..Ти да видиш.Хората цели китове имат турбинни за тоз лиген.А от централата казват че нямало възможност.Ега го у лигеня ако 10 кг му развалят извънземния баланс..Което при ***,Манчо и Фелипе направо ше им съсипе супер спортното каране.Смех смех ..
  • #4
    23 rate up comment 2 rate down comment
    zoom in ( преди 6 години )
    Напълно съгласен с последния коментар.Никога не бих сложил турбо на MX5-цата, нищо че за разлика от Тойотата, мазди масово се модифицират после с турбини, като това не компрометира шасито, баланса и управлението. Даже Мазда са оставили предвидливо точно място за едно турбо под капака. Ако искаш - слагай. Ако искаш удоволствие от атмосферен бензин на доста лека кола - не слагаш.Фиатското "братче" на МХ5 има турбо и не е по-добра кола. Тва е.
  • #3
    19 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Оставете атмосферката и не отговаряйте на тези, които нищо не разбират от коли и гледат само колко коня е колата! Това е нещо подобно на фотоапаратите. Неразбиращите гледат мегапикселите колко са, а всъщност те изобщо не са толкова важни за качествената фотография. Така е и с колите. Коне, та коне и тук-таме нютон метри, ако е за нафтова печка. За тези, които все още не са разбрали, GT86 е кола за кеф. Каете се, покарайте я и ще разберете за какво удоволствие става на въпрос!
  • #2
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Dido ( преди 6 години )
    Не са един и два проектитe при които се слага турбо на GT86!Че и двигател от Ферари сложиха на тази платформа разработена за лек атмосферен двигател!По скор е въпрос на желание!И маркетинг! Една GT86 с 300+ к.с. едно,че ще е доста по скъпа, друго че влиза в конглокенция с очакваната Supra...Просто идеята на модела не е такава.
  • #1
    18 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    лелелеле тойота удари дъното с тази мисъл кажи с две думи *** сме не можем да направим двигател с турбина вместо това четем патетични изказвания най елементарното е да сложиш електротурбина като кит се продава и се поставя на субару има много видеа в тубата