IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Над 700 коня за хибридното Porsche 911

Това ше бъде най-мощният сериен модел в гамата на марката

Над 700 коня за хибридното Porsche 911

Следващото поколение на спортното Porsche 911 (992) ще получи хибриден силов агрегат с мощност над 700 к.с. Това разкрива генералният директор на компанията Оливер Блюм пред Autocar.

Над 700 коня за хибридното Porsche 911

Германците вече предложиха две хибридни версии на флагмана си Panamera – 4 E-Hybrid и Turbo S E-Hybrid, като твърдо са поели курс на електрификация на моделите си. Следващата крачка в тази посока ще бъде направена догодина с излизането на изцяло електрическото Porsche Mission E.

От думите на Блюм става ясно, че хибридното Porsche 911 ще стане най-мощният заводски сериен автомобил на марката, като водачът ще има на разположение специален бутон за осигуряване на допълнително електрическо ускорение. В момента най-високопроизводителното Porsche 911 е версията GT2 RS (700 к.с.).

„Хибридното 911 трябва да бъде много добре форсиран автомобил. Със сигурност това ще е най-мощното 911, което някога сме правили. Ако трябва да посоча цифри, то ще получи над 700 к.с.”, обясни Блюм.

Очакванията са хибридната версия на 911 (992) да получи електромотора на Panamera 4 E-Hybrid. Неговата мощност е 136 к.с., а сегашното 911 Turbo S разполага с бензинов двигател с 572 к.с. При смяната на поколения производителността на бензиновия мотор ще се увеличи, така че мощността явно ще е над 700 к.с.

Световната премиера на новото Porsche 911 ще се състои на автосалона в Париж тази есен. Излизането на версия 911 PHEV вероятно обаче ще е поне 3 години по-късно, така че подобен автомобил ще бъде на пазара не по-рано от 2021 г.

Снимка: Porsche
 

Тагове: porsche 911
0 от 500
  • #3
    16 rate up comment 3 rate down comment
    До —вия ( преди 6 години )
    Доше, ти може и да не си ги чувал, ама питай тия от Ла Ферари и Макларен,те ги знаят от години. Е по-добре им познават стоповете на 918! Освен това дълго време немските хибриди,дето не ги знаеш,държаха рекорда на Нюрбургринг. А най добре ги познават Трътките на Льо Ман - и хибридите на Ауди и най-вече тези на Порше!
  • #2
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ми излез от село бре!
  • #1
    4 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Немските хибриди (и всичките им високо-технологични коли) са, като нeгpите скиори!Знае се, че ги има, но никой не ги е виждал...