IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо моторите на Ferrari във Формула 1 започнаха да пушат повече?

Не става въпрос за технически проблем, налагат го новите правила

Защо моторите на Ferrari във Формула 1 започнаха да пушат повече?

В хода на зимните тестове във Формула 1 много анализатори и фенове обърнаха внимание на това, че моторите Ferrari отделят твърде много пушек от изгоряло масло. Като това важи както за болидите на Скудерията, така и за клиентите на италианския тим. В случая не става въпрос за технически проблем, а за решение на конструкторите как да се съобразят с промените в техническите правила.

Защо моторите на Ferrari във Формула 1 започнаха да пушат повече?

За сезон 2018 година се ограничава използването на моторното масло за увеличаването на мощността – това беше една от темите за спорове в хода на миналия сезон във Формула 1 и ФИА се постара да затвори този пропуск в правилата. През миналата година маслените пари от картера се насочваха обратно към двигателя, но за 2018 това техническо решение е забранено. ФИА изрично посочи на конструкторите, че парите от обработеното масло трябва да бъдат извеждани в атмосферата.

Защо моторите на Ferrari във Формула 1 започнаха да пушат повече?

Което доведе до промени в конструкцията на всички нови болиди, но най-много засегна Ferrari. На италианските автомобили се появи правоъгълен накрайник, точно под стопа под ауспуха, откъдето се отвеждат маслените пари във формата на бял, понякога доста гъст пушек. Но наличието му подсказва, че моторът на Ferrari гори повече масло в сравнение с другите двигатели във Формула 1. Но какъв ще бъде ефектът от това тепърва ще се анализира в хода на сезона.

Тагове: ferrari
0 от 500
  • #5
    20 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Никоя кола не може да гори повече масло от хонда
  • #4
    35 rate up comment 3 rate down comment
    cepro ( преди 6 години )
    от Ferrari нарочно са ги направили да пушат повече... който е отзад да му е по-трудно изпреварването
  • #3
    9 rate up comment 17 rate down comment
    Фики ( преди 6 години )
    ФИА са идиотi,при атмосферен двигател моооже и да стане ваденето на картерните изпарения..При турбиниран двигател обема на газовете е доста по-голям и там се цели самозасмукване и облегчаване на мотора..А пък че се повишавала мощността...в ФИА абер си нямат от деигатели.
  • #2
    18 rate up comment 5 rate down comment
    bri4ka ( преди 6 години )
    да си тури 1 стъпка максимум на ХАДО, да'н се прави на луд... че спести 10-20лв, ще удари мотора в кофата!ахаха
  • #1
    20 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Баце, некоя гарнитура ин ги е изпуснала, че требе при баце Пепи да я карат, че им запуши и теч и све, нема да гори вече така масълце!!