IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Такса паркинг според дължината на автомобила

Във Великобритания собствениците на големи автомобили скоро ще плащат повече при паркиране.

Такса паркинг според дължината на автомобила

От следващия месец Норич ще е първият град в Обединеното кралство, който ще въведе новата тарифа за паркиране съобразена с дължината на автомобила. Чрез тази мярка гражданите трябва да бъдат поощрени да си купуват по-малки коли, които от една страна са по-екологични, а от друга нямат нужда от много място за паркиране. Скоро и други британски градове могат да последват този светъл пример, защото проблеми с паркирането има на много места на Острова.



Според "The Times", автомобилите ще бъдат разделени в три категории. За коли под 3,92 м. собствениците ще плащат ок.21 евро на година, за такива с дължина до 4,45 м. таксата ще е 29,50 евро, а паркирането на коли дълги над 4,45 м. ще струва вече 40 евро годишно. С оглед на съотношението между заплатите в Англия и горепосочените годишни такси за паркиране, този ход на някои британски общини едва ли ще стресне много водачите на автомобили от по-висок клас.
0 от 500