IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият камион на Tesla достави първата си пратка

Над 400 километра за 4 часа и 5 минути: не е лошо, нали?

Електрическият камион на Tesla достави първата си пратка

Електрическият влекач на Tesla – Semi, реализира първия си курс с товар, а събитието беше отбелязано от главния изпълнителен директор на компанията Илън Мъск. Той публикува снимка в Twitter, на която се виждат два влекача с прицепи, натоварени с батерии, току-що произведени в Гигафабриката на Tesla и предназначени за завода на компанията във Фримонт, Калифорния.

Първи курс за електрическия камион на Tesla

Става въпрос за маршрут с дължина над 400 километра, който е бил покрит за 4 часа и 5 минути, което е постижение, съизмеримо с тези на класическите превозвачи. Ако се окаже, че пробегът на Semi с едно зареждане е към 900 километра, това означава, че този тестов курс не е бил толкова тежко изпитание и скоро трябва да очакваме опит на по-дълго разстояние.

Мъск обаче не уточнява в текста си под снимката дали някой от двата камиона е използвал автопилот при изпълнението на курса.

Базовата цена на Semi е 150 000 долара за версията с пробег 500 километра с едно зареждане и 180 000 долара за тази, покриваща 900 километра. Резервацията на поръчка е 20 000 долара на камион, а очакваната цена на камионите от първата производствена серия, кръстена Founders Series, е 200 000 долара. Отскоро поръчки за Semi могат да правят и компании извън Щатите.

Снимка: Twitter

Тагове: tesla tesla semi
0 от 500
  • #10
    5 rate up comment 11 rate down comment
    е ся ( преди 6 години )
    Балондажията сега трябва да изментри и балъците с флеет,хахха да винансира оня орунгел Х-са,че там заглъзна далаверката.Хахахха камион на батерия,падаш.Коментират хора никога не карали коли камо ли камиони,камо ли в САЩ,мъкааа...джендъризма настъпва с пълна пара.
  • #9
    11 rate up comment 7 rate down comment
    До този под мен ( преди 6 години )
    Пътувал си ти таратанци ... през деня може и да има места но вечер е трудно намирането на такива
  • #8
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аз като съм пътувал по Европа винаги има десетки свободни места по повечето ТИР паркинги. Сега, ако има някакви места, които тираджиите предпочитат повече и се пълнят, това си е тяхна работа.
  • #7
    13 rate up comment 6 rate down comment
    До тир-бандит ( преди 6 години )
    Нищо не разбираш моето момче1 Може да се кара до 9 часа на ден и 2 пъти в седмицата това време може да бъде удължено до 10 часа2 Почивки трябва се правят , съгласен съм но ти спирал ли си по паркинги в ЕВРОПА .. трудно се намират места а камоли да търсиш и да спреш до зарядна станция... то всъщност за камиони нема
  • #6
    18 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не съм фен на Мъск ама еваларката за камиончето. А за толкова години не съм видял още влекач с двама шофьори - малко джeндърска работа ми се вижда тва :)
  • #5
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Auto ( преди 6 години )
    Като цяло тези влекачи са измислени не за транспорт от east to west coast - а за довозващ м/у складове и карго танспорт - влак, самолет, кораб.Те тук всички са компетентни Мозъци с висшу по тираджийство и ще ходят с един единствен *** с до Марс! Като Модел 3! :)
  • #4
    12 rate up comment 12 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    1во - гринго кара на умиране, гринго не е гален г*з като евро тираджията2ро - на дълги глоксове слагат и по 2ма шофьора щото машина която седи на паркинг пари не изкарва
  • #3
    34 rate up comment 11 rate down comment
    тир-бандит ( преди 6 години )
    абе малоуници... нали може само по 8 часа да караш на ден... да караш 900км макс, пак ще трябва да направиш поне час почивка... през това време ще си заредил за поне още 150-200км... а като почиваш нощем ще имаш пълен заряд!Като цяло тези влекачи са измислени не за транспорт от east to west coast - а за довозващ м/у складове и карго танспорт - влак, самолет, кораб.Ае отворете малко учебници и вижте кое, как се прави с транспорта!
  • #2
    11 rate up comment 24 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Цели 400км... а когато има да мине 4 400 ко праим?
  • #1
    33 rate up comment 12 rate down comment
    рудолф ( преди 6 години )
    дизела го нема... жалко, йок сажди и ***...иначе еваларка на Елен-а Мъск-а! Направи индустрия присъща на 21вия век.