IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият камион на Tesla достави първата си пратка

Над 400 километра за 4 часа и 5 минути: не е лошо, нали?

Електрическият камион на Tesla достави първата си пратка

Електрическият влекач на Tesla – Semi, реализира първия си курс с товар, а събитието беше отбелязано от главния изпълнителен директор на компанията Илън Мъск. Той публикува снимка в Twitter, на която се виждат два влекача с прицепи, натоварени с батерии, току-що произведени в Гигафабриката на Tesla и предназначени за завода на компанията във Фримонт, Калифорния.

Първи курс за електрическия камион на Tesla

Става въпрос за маршрут с дължина над 400 километра, който е бил покрит за 4 часа и 5 минути, което е постижение, съизмеримо с тези на класическите превозвачи. Ако се окаже, че пробегът на Semi с едно зареждане е към 900 километра, това означава, че този тестов курс не е бил толкова тежко изпитание и скоро трябва да очакваме опит на по-дълго разстояние.

Мъск обаче не уточнява в текста си под снимката дали някой от двата камиона е използвал автопилот при изпълнението на курса.

Базовата цена на Semi е 150 000 долара за версията с пробег 500 километра с едно зареждане и 180 000 долара за тази, покриваща 900 километра. Резервацията на поръчка е 20 000 долара на камион, а очакваната цена на камионите от първата производствена серия, кръстена Founders Series, е 200 000 долара. Отскоро поръчки за Semi могат да правят и компании извън Щатите.

Снимка: Twitter

Тагове: tesla tesla semi
0 от 500
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    АЕЦ путин ( преди 6 години )
    понеже имат само петрол русия, няма да печелят и от тока за цяла европа да бичи теслички по улиците...
  • #19
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Няма как и да спира основен враг на Америка е Русия а Русия печели косвено от бензина и дизела.Американците искат всячески да им намалят приходите и ел.колите с случая Тесла са едно от оръжията им хубавото за белият човек е че от това страдат гнузните арабески.Дали ще успеят ще покаже времето!
  • #18
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Крис Пейн ( преди 6 години )
    В кадър от моя филм "Отмъщението на електрическата кола" (Revenge of the electric car), Елън Мъск много ясно и точно заяви на всеослушание: Ние няма да спрем, докато всички коли на пътя не са електрически. ("We will not stop until every car on the road is electric" )Кадърен е, има парите, има и здравия гръб на американския департамент и правителство. САМО астероид може да спре Мъск. Анихилацията на буталните машини е само въпрос на време :)
  • #17
    4 rate up comment 0 rate down comment
    до пенка ( преди 6 години )
    ако разлика в цените от 60 - 80 хил.долара е сходна цена съм съгласен ***
  • #16
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Някой ( преди 6 години )
    А колко тона товар е имало реално в полуремаркетата?
  • #15
    7 rate up comment 1 rate down comment
    до младен ( преди 6 години )
    Аз си мисля че и други неточности има "Над 400 километра за 4 часа и 5 минути, не е лошо нали?"Да получава се средна скорост от 98км/ч и се питам този камион на писта ли е доставял тази стока
  • #14
    2 rate up comment 5 rate down comment
    младен ( преди 6 години )
    "Над 400 километра за 4 часа и 5 минути, не е лошо нали?"Това кой умник го измисли? Все едно ще кажеш че е пропътувал тия километри за 4мин. и 5сек. или с батерийка от 1.5v.На какво точно трябва да се чудиме?
  • #13
    11 rate up comment 1 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "Тесла,дори ми е симпатична,обаче да вземат да преразгледат "отдел продажби" защото в момента пускат камион на цената на кросоувъра им"Я провери какви са пазарните цени на който и да е влекач в момента. Реално са пуснали камиона на цена, сходна с тази на дизелов влекач в САЩ...
  • #12
    11 rate up comment 0 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Автотрагедия пак преписва без да чете :-)Пробега на камионите е 300 или 500 мили (в зависимост от модела) Това са 480 или 800 км!
  • #11
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тия пак счупиха ***..Ок съм за електроавтомобили,нямам нищо е против Тесла,дори ми е симпатична,обаче да вземат да преразгледат "отдел продажби" защото в момента пускат камион на цената на кросоувъра им,и малко по-скъп от средноразмерния им модел,а впрочем ще е по-евтин с доста от кабриото им.Е извинявайте,ама няма как камион и джип на една и съща марка да струват еднакво.За камиона цената е ок, значи тогава джипката е много силно надценена...