IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford GT40 Gulf Oil пресъздаден от Auto Futura

За тези които си спомнят или знаят за големите успехи на състезателния Ford GT40 Gulf Oil, който доминираше на състезанията в Le Mans в края на 60-те години, решението на Auto Futura да пресъздаде този автомобил сега под името CAV GT, е празник.

Ford GT40 Gulf Oil пресъздаден от Auto Futura
Това не е просто един модерен Ford GT „преоблечен” в каросерията на оригинала. Това си е един оригинален GT40, който преобладаващо използва технологията и оборудването на състезателния модел от 60-те. 


Появата на  CAV GT модел 2008 е в чест на 40-та годишнина от първата победа на отбора на Gulf Oil в състезанието Le Mans през 1968. 

CAV GT е изключително лек – само 1070 кг, за сравнение теглото на Mazda MX-5 е с около 100 кг по-високо. CAV GT има мощност 500 к.с. идващи от двигателя V8 с обем 5.6 литра. Предаването е към задните колела. Ускорението от място до 100 км/час е за 4.5 секунди, а до 160 км/час за 9.5 секунди. 


Окачването е като за състезателен автомобил, като тук старата технология от 60-те години е осъвременена. Изцяло нова е и спирачната система Wilwood. 

Интериорът на CAV GT може да бъде създаден по желание и вкус на клиента. Изцяло кожен салон, състезателни педали и комфортни спортни седалки доминират в купето.  
0 от 500