IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собствениците на пистата Nardo купуват Bertone

Известната италианска фирма за производство на каросерии за автомобили Bertone, която разработва и собствени концепции, както и модели на други фирми, в близко време ще бъде купена от фирмата Gruppo Prototipo, съобщава изданието Autocar.

Собствениците на пистата Nardo купуват Bertone
Gruppo Prototipo е собственик на състезателната писта Nardo в южна Италия. От края на 90-те години фирмата помага на Fiat при изпитания на нови модели. Решението за продажбата на Bertone е взето заради сериозните финансови трудности на фирмата. За последните три години загубите на Bertone са 37 милиона евро. 


Според Autocar съобщението за продажбата на фирмата е малко неочаквано за италианските финансови кръгове. Избързването обаче явно е станало заради скорошното започване на съдебни слушания за банкрута на Bertone. Доскоро се твърдеше, че спасението на Bertone ще се намери при евентуално производство на китайски леки автомобили от марката Zhejiang Gonow, както и каравани и автомобили с двигатели на BMW, предназначени за американския пазар. За съжаление нито един от тези проекти не стигна до успешен край. 

Фирмата Bertone е била основана през 1912 г. и е произвеждала модели на много известни марки, включително на Fiat, Ferrari, Lamborghini, Volvo и BMW.  
0 от 500